Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Novetat editorial: Informe “Free to Think 2023” del “Academic Fredom Monitoring Project” de l’entitat “Scholars at Risk”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S’ha publicat “Free to Think 2023”, l’informe anual de “Scholars at Risk” que documenta els atacs a l’educació superior a tot el món.

L’informe d’enguany analitza 409 atacs contra comunitats d’educació superior a 66 països i territoris. Aquests atacs es van produir en el context de l’atrincherament autoritari i el retrocés democràtic, i els governs van utilitzar cada cop més el seu poder regulador per limitar l’educació superior i limitar l’autonomia universitària, la llibertat acadèmica i la lliure expressió al campus.

Durant l’últim any, les autoritats iranianes van reprimir violentament la participació d’estudiants i acadèmics en el moviment de protesta “Dones, vida, llibertat”. Els talibans van fer el pas extraordinari de prohibir a les dones l’educació superior i després van reprimir brutalment l’oposició pública a aquestes restriccions. Les repressions del govern contra la dissidència van reforçar les cultures de por i d’autocensura a Rússia, la Xina i Turquia. Les universitats de Myanmar, Sudan i Ucraïna es troben al front del conflicte, ja que els militars i altres grups armats han danyat i ocupat instal·lacions. Als Estats Units, els legisladors han intentat restringir l’ensenyament i la investigació relacionats amb temes desafavorits i han minat l’autonomia universitària.

Aquests són només alguns dels avenços preocupants de Free to Think 2023. En conjunt, documenten un fenomen global que no només perjudica les persones, sinó que també redueix l’espai per al discurs i l’intercanvi d’idees. Aquests atacs perjudiquen tota la societat i han d’aturar-se.

La entitat “Scholars at Risk” demana una acció global en defensa de la llibertat acadèmica i insta els estats, les comunitats d’educació superior, la societat civil i el públic a respondre: per ajudar a protegir els estudiosos, els estudiants i les institucions d’educació superior; per ajudar a protegir la llibertat de tothom per pensar, qüestionar i compartir idees.

Sumari Executiu de l’Informe “Free to Think 2023” … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere