Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Grup de Recerca URV SBRLab i la Fundació URV: Jornada “Violència digital contra les dones: reptes, respostes i prevenció”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Segons l’estudi “(In)segures on line”, al 2020, el 59% de les nenes i les joves a Espanya expliquen que han patit alguna forma d’assetjament en línia a les xarxes socials i que les noies comencen a ser assetjades a les xarxes entre els 12 i els 16 anys. Per entendre el fenomen social de la violència de gènere en tota la seva magnitud és imprescindible un enfocament integral de les causes que generen l’opressió de les dones.

Aquesta jornada que impulsa la Subdelegació del Govern a Tarragona amb la col·laboració del grup de recerca de la URV SBRLab i la Fundació URV, ofereix formació especialitzada sobre violències masclistes digitals a professionals del serveis del circuit de violència masclista així com d’altres serveis i/o entitats que puguin estar en contacte i acompanyar persones susceptibles de patir violències masclistes digitals.

PROGRAMA

Coordinació: Imma Pastor, Universitat Rovira i Virgili.

8.30 – 9.00 – Acreditacions.

9.00 – 9.20 – Inauguració de la jornada a càrrec del Sub-delegat del Govern a Tarragona, el Sr Santi Castellà, i de la directora del Centre de Formació Permanent de la FURV, la Sra. Natàlia Rull.

9.20 – 10.00 – Què és la violència digital i com fem de l’atenció a les víctimes una prioritat.  

Laura Redondo. Doctora en Psicologia i Professora de la Universidad de Vigo *ON-LINE.

10.00-11.00 – Quina resposta dona l’ordenament jurídic a la violència digital contra les dones. 

Tasia Aránguez, Doctora en Dret i Professora de la Universidad de Granada *ON-LINE.

Nahxeli Beas. Advocada de l’Associació d’Assistència a Dones Agredides Sexualment), que treballa per l’assistència integral, especialitzada i gratuïta a dones que han patit o pateixen violència sexual.

11.00 – 11.30 – Coffee-break

11.30 – 13.30 – El masclisme digital: reptes, resposta i prevenció.

Elisa García Mingo. Doctora en Sociologia i Professora de la Universidad Complutense de Madrid *ON-LINE.

Maria Aperador. Tècnica de l’Associació Dones en Xarxa, associació per promoure i defensar els drets de les dones, i directora de l’entitat Sheleader.

Eva Cruells, cofundadora de la xarxa DONESTECH i tècnica al projecte FEMBLOC,  iniciativa feminista per a la prevenció, detecció, atenció i reparació de les violències masclistes digitals.

Gemma Fimia. Serveis Territorials de Terres de l’Ebre, i Laura Guxens. Serveis Territorials de Tarragona, Departament d’Igualtat i Feminismes.

13.30 – 14.00 – Conclusions a càrrec d’Inma Pastor, professora de la URV, i tancament de la jornada a càrrec de la Sra. Josepa Clavero, Cap de la Unitat de Violència contra les Dones de la Subdelegació del Govern a Tarragona.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere