Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Competició “UNIJES SocialTech Challenge” de les Universitats Jesuïtes: Estudiants d’Enginyeria competeixen per dissenyar una cadira de rodes autònoma

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

IQS-Universitat Ramon Llull, Deusto, Comillas, i la Loiola, han llançat la 1a edició de “UNIJES SocialTech Challenge”, una competició per a alumnat d’Enginyeria que té com a repte el disseny i la fabricació d’una cadira de rodes autònoma que permeti a persones amb mobilitat reduïda gaudir de una visita per un museu. Un desafiament que busca unir enginyeria i tecnologia per crear impacte positiu a la societat.

“UNIJES SocialTech Challenge” té una durada d’un any, un temps en què els participants posaran a prova tot allò après a les seves diferents Facultats i Escoles d’Enginyeria. A més del seu talent i habilitat per crear una solució integral i multifacètica que tingui impacte real i durador, la competició valorarà la creativitat, la funcionalitat, l’eficiència, la usabilitat i l’accessibilitat dels dissenys.

El repte comença a l’octubre amb la presentació de l’equip de cada universitat UNIJES. Després vindran dos mesos de seminaris de formació per seguir al febrer, moment de presentar un informe preliminar. El prototip haurà d’estar finalitzat al juny, dies abans de l’esdeveniment final que serà els dies 20 i 21 de juny a la Universitat de Deusto. En aquest acte, els equips defensaran els seus prototips, explicant el procés de disseny, els desafiaments trobats i superats, i les funcionalitats de les cadires de rodes autònomes que hauran de provar in situ.

Unir enginyeria i tecnologia per crear impacte positiu a la societat és l’objectiu principal d’aquest desafiament únic que busca incentivar la creativitat i impuls de projectes innovadors amb un propòsit. Per això, l’elecció d’una cadira de rodes autònoma, una solució tecnològica clau que pot ajudar a millorar la qualitat de vida brindant independència i comoditat a totes les persones en accedir als museus. A més, el desenvolupament d’aquesta tecnologia també obre un ventall de possibilitats al sector salut i l’atenció mèdica.

En aquesta iniciativa, els equips de les universitats jesuïtes Deusto, Pontifícia Comillas, IQS-Ramon Llull i Loyola Andalusia desenvoluparan prototips innovadors i funcionals que siguin capaços de complir amb les especificacions tècniques i necessitats reals dels usuaris. Cadascuna de les universitats estarà representada per un equip de fins a sis estudiants d’enginyeria. Una de les característiques d’aquests grups és el seu enfocament multidisciplinari, ja que estaran formats per estudiants de diferents graus i màsters d’Enginyeria, cosa que fomentarà diversitat de perspectives i un enfocament més integral.

I és que el disseny d’una cadira de rodes autònoma implica moltes branques de l’enginyeria. No en va s’ha de crear un sistema de control precís i robust, incloure sensors per detectar obstacles i evitar col·lisions i fer un disseny ergonòmic per garantir la comoditat i la seguretat. Una tasca que potenciarà el desenvolupament i la posada en pràctica d’habilitats de treball en equip, en què cada participant aplicarà els seus coneixements des de la seva àrea de coneixement ja sigui programant, dissenyant, tenint en compte la mecànica, cuidant l’impacte mediambiental o assegurant la viabilitat del negoci.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere