Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Commemoració de la sessió fundacional de l’Assemblea de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Dimarts, 7 de novembre de 2023, a les 19 h. Palau de la Generalitat

El Memorial Democràtic organitza, conjuntament amb el Departament de Justícia, Drets i Memòria, un acte en motiu de l’aniversari de la creació de l’Assemblea de Catalunya.

 L’Assemblea de Catalunya (1971-1977) va ser una plataforma unitària de l’antifranquisme que agrupava l’oposició catalana política i social contra el franquisme. Va constituir-se el 7 de novembre de 1971 a l’església de Sant Agustí de Barcelona per iniciativa de la Coordinadora de Forces Polítiques de Catalunya esdevenint l’organisme que a Catalunya va impulsar l’oposició a la dictadura. Va dissoldre’s l’any 1977 amb el retorn a la democràcia parlamentària.

Prendran part a l’acte Jordi Font Agulló, director del Memorial Democràtic, Agustí Colomines, historiador, Mariona Lladonosa, professora de sociologia i Magda Oranich, Josep Lluís Carod-Rovira i Ramon Espasa membres de l’Assemblea de Catalunya detinguts el 28 d’octubre de 1973 a Barcelona. L’acte comptarà amb la interpretació musical de Joanjo Bosk i la cloenda anirà a càrrec de l’Hble. Sra. Gemma Ubasart i González, consellera de Justícia, Drets i Memòria.

També hi assistiran diverses persones de les 113 que van ser detingudes el 28 d’octubre de 1973 durant una reunió de l’Assemblea de Catalunya a la parròquia Santa Maria Mitjancera de Barcelona.

+++

IMATGE: Targeta de membre de l’Assemblea de Catalunya (part frontal).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere