Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

SEMINARI on line de l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE): L’educació de Secundària Superior / Comprendre i donar suport als punts forts, talents i ambicions dels joves

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

23 de novembre de 2023 16:00

Els sistemes educatius recullen informació sobre el rendiment acadèmic dels estudiants per facilitar una orientació eficaç.

L’educació secundària superior té un paper fonamental a l’hora de dotar els joves dels coneixements i les habilitats per al futur, alhora que els orienta cap a noves opcions d’aprenentatge que reflecteixen els seus interessos i ambicions.

Però quina informació s’ha d’utilitzar per guiar les seves trajectòries? I el rendiment acadèmic proporciona un full de ruta o perpetua involuntàriament les disparitats socials?

Aquest seminari on line de l’OCDE explorarà com s’utilitza la informació sobre el rendiment acadèmic (de proves nacionals o resultats de les avaluacions a l’aula) als països de l’OCDE i com pot informar els itineraris dels estudiants. Observem com es pot utilitzar la informació sobre el rendiment acadèmic per ajudar els estudiants a comprendre els seus punts forts i talents i detectar fragilitats en les habilitats bàsiques per tal que es puguin abordar a principis de l’educació secundària superior. També aprofundirem en els riscos d’amplificar les desigualtats existents en el sistema educatiu i la societat.

No us perdeu l’oportunitat d’aprendre sobre l’experiència internacional a partir de les dades de l’OCDE, escoltar les experiències dels països i compartir les teves idees sobre com es pot utilitzar la informació acadèmica per donar suport a l’elecció informada dels estudiants.

Els ponents inclouen:

– Angie Calleberg, directora executiva per a l’aprenentatge dels estudiants, Ministeri d’Educació i Cura de la Infància, Colúmbia Britànica, Canadà

– Ramūnas Skaudžius, viceministre d’Educació, Ciència i Esport, Lituània

– Fritjof Karlsson, expert a la Unitat d’Investigació Nacional en més informació camins cap a la vida laboral, Suècia

– Hannah Kitchen, líder del projecte Above and Beyond: Transitions in Upper Secondary Project, OCDE

REGISTRE … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere