Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Mòbils a les aules de Catalunya: un 37% dels centres prohibeix portar-los o utilitzar-los

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Un 37% dels centres educatius de Catalunya ha prohibit el mòbil a l’alumnat, ja sigui no permetent que el portin o que l’utilitzin.

És la principal conclusió d’una enquesta que van fer el Departament d’Educació i el Ministeri durant el primer semestre a totes les escoles i instituts de Catalunya, tant públics com concertats.

L’enquesta la van respondre el 80% dels 3.500 centres que hi ha a Catalunya. Un 53% afirmen que ja han regulat d’alguna manera l’ús del mòbil i, dins d’aquest grup, hi ha els que l’han prohibit.

Concretament, un 14% del total de centres enquestats diuen que no permeten portar el mòbil al centre i un 23% afirma que no permeten utilitzar el mòbil sota cap concepte.

Regularització de l’administració a finals d’any

El Consell Escolar de Catalunya, l’organisme de consulta i participació del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, engegarà de manera imminent un procés participatiu a tot Catalunya per elaborar un document amb recomanacions sobre la regulació dels mòbils als centres educatius abans d’acabar l’any.

Aquest procés, que es fa per encàrrec del Departament d’Educació, es vehicularà a través dels Consells Escolars que hi ha arreu de Catalunya.

El mes de novembre es faran debats als consells escolars territorials i amb alguns centres. El Consell Escolar de Catalunya també farà sessions especifiques amb famílies i alumnes.

Qüestionari als participants dels debats

Com a preparació del debat, abans de les sessions que impulsaran els consells escolars territorials, els participants podran respondre un qüestionari perquè indiquin en quin grau estan d’acord amb les següents afirmacions: 

  1. Que el Departament d’Educació estableixi un marc general per a la regulació de l’ús dels mòbils.
  2. Que la regulació de l’ús dels mòbils es concreti per part dels centres educatius considerant la seva realitat.
  3. Que la regulació de l’ús dels mòbils es faci amb la participació dels membres de la comunitat educativa.
  4. Que la regulació de l’ús dels mòbils s’aprovi pel Consell Escolar de Centre, s’inclogui a la normativa del centre i es publiqui al web del centre educatiu.
  5. Quins aspectes claus considereu que ha d’incloure la regulació dels mòbils als centres. Indiqueu de l’1 al 4; 1 (Mínima prioritat) i 4 (Màxima prioritat): Activitats lectives / Espais: biblioteca, passadissos… / Esbarjo / Temps escolars: acollida, menjador, colònies… / Extraescolars / Franges d’edat / Nivells d’ensenyament / Guarda i custòdia dels mòbils. 
  6. Que els centres educatius defineixin de forma explícita en el seu projecte educatiu l’ús dels mòbils  en activitats d’ensenyament i d’aprenentatge.
  7. Que el Departament d’Educació doni suport explícit als centres en aquesta regulació a través de l’acompanyament i la supervisió.
  8. Considereu que hi ha altres aspectes que han de ser inclosos en la regulació dels mòbils?
Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere