Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Escoles a Gaza: Un refugi per a desplaçats

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Franja de Gaza ha esdevingut un autèntic infern des de l’inici de l’ofensiva israeliana. Les escoles són refugi per a famílies de desplaçats interns i molts professors passen les 24 hores del dia a les escoles on no només ensenyen, sinó que també arrisquen les seves vides. Almenys 130 docents han mort a Gaza des del 7 d’octubre.

“Sento que estic vivint un malson, com si això no fos realitat. Com vaig arribar a viure en una escola dins d’una aula, on m’encantava venir cada matí a ensenyar els meus alumnes i passar-ho bé ensenyant”, explica Umm Osama Tabsh, professora.

Els nens gazatis refugiats a les escoles estan vivint una cosa que els marcarà de per vida.

“Fa 31 dies que soc en aquesta escola, dia i nit. Visc aquí no només perquè és un refugi per a desplaçats a Gaza sinó també perquè vaig perdre moltes dels meus alumnes. Van morir en atacs israelians”, deplora la professora Umm Ossama Tabsh.

Uns 625.000 estudiants es veuran privats de l’accés a l’educació

“Els meus germans i jo ens estàvem preparant per anar a escola quan va començar la guerra i van començar els bombardejos i míssils des de tot arreu. En lloc de venir a escola a aprendre, vam créixer aquí per viure, jo i tota la meva família”, explica Amjad Nassar, un nen gazatí desplaçat.

“La meva jornada diària era anar a escola a llegir i aprendre amb els professors. Avui vinc a escola a la recerca de refugi. No hi ha electricitat ni aigua. La vida és molt difícil”, lamenta Ossama Tabsh, un altre alumne gazatí desplaçat.

4400 nens palestins han mort en 35 dies de guerra a Gaza

Les escoles han esdevingut el darrer refugi per als nens, víctimes innocents de la guerra. La xifra de nens gazatis morts a Gaza puja a 4.400, però també hi ha baixes de nens del costat israelià i entre els 240 ostatges que encara reté Hamàs també hi ha nens i fins i tot nadons, assegura Israel.

Text de Nebal Hajjo ©, corresponsal d’Euronews a la Franja de Gaza

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere