Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Instal·lació permanent d’una escultura de Jaume Plensa a la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S’ha presentat (15/11/2023) l’escultura “Arrels” de Jaume Plensa que s’ha instal·lat a la Universitat de Barcelona. En concret l’obra ocupa l’espai situat a l’esquerra de l’entrada principal del vestíbul, al costat del passadís que mena a la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona, en el seu edifici històric de la plaça Universitat de Barcelona.

L’obra que ha estat cedida per l’artista, es tracta d’una peça de bronze fos de color natural, de 200 × 123 × 123 cm, creada l’any 2018 i formada per caràcters i lletres de diferents alfabets que, enllaçant-se les unes amb les altres, conformen la figura d’un cos humà.

Els nou alfabets que la construeixen (àrab, xinès, ciríl·lic, grec, hindi, tàmil, japonès, hebreu i llatí) són la metàfora amb què l’artista vol celebrar la diversitat d’orígens i cultures d’arreu. Utilitza lletres i caràcters com a cèl·lules biològiques per crear un cos que representa tota la humanitat.

L’artista ha manifestat durant la presentació: «[És] un mirall on retrobar-nos en la recerca del coneixement, un esforç noble i constant que al llarg dels temps ens agermana arreu del món». També ha reivindicat la «percepció multisensorial de l’art, que va més enllà de la vista», i ha convidat el públic espectador a «no tocar l’escultura, sinó a acariciar-la».

La idea original ve d’una obra creada el 2018 i titulada “Grace”. Pensant en la Universitat, Plensa va reprendre aquella idea per adaptar-la i fer una obra especial i única, ja que fins avui no s’havia catalogat ni exposat mai a la seva perfecta visualització.

+++

Fotografia: Jaume Plensa al costat de la seva escultura.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere