Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

País Valencià: Oberta la convocatòria del curs de formació per a professorat de secundària sobre física de partícules, física nuclear i cosmologia

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’Institut de Física Corpuscular (IFIC), centre mixt de la Universitat de València i del CSIC, ha organitzat amb el CEFIRE CTEM un curs de formació orientat a professorat de secundària en el qual es repassen alguns conceptes de física del segle XX inclosos al currículum.

Els ponents del curs seran investigadors de l’IFIC experts en cadascun dels temes que es tractaran. També hi haurà una sessió final més pràctica, dedicada a explicar experiments relacionats amb la física de partícules que es poden dur a terme en les aules, a mode de demostració per a l’estudiantat.

Aquest curs pretén fer arribar als docents de secundària alguns conceptes bàsics relacionats amb la física de partícules, la física nuclear i la cosmologia. S’hi repassaran alguns aspectes de la teoria de la relativitat, la teoria quàntica, el Model Estàndard i la gravetat d’Einstein, i se’n destacaran algunes de les aplicacions, com el diagnòstic mèdic utilitzant tècniques nuclears. També s’inclourà una sessió centrada en la didàctica d’aquests continguts, i es presentaran diverses demostracions i experiments senzills relacionats amb aquestes temàtiques que es poden fer a les aules. Alguns dels ponents seran científics experts en àrees específiques, cosa que permetrà també exposar en quina direcció s’orienta la recerca actualment.

El curs començarà el 15 de gener i constarà d’una sessió setmanal les vesprades dels dilluns, fins a l’11 de març més una sessió especial en què es visitaran les instal·lacions de l’IFIC i els participants podran veure alguns dels laboratoris de l’institut.

Cada sessió durarà 2 hores, de les 17 a les 19h, amb una ponència inicial d’aproximadament una hora i després una ronda de preguntes.

Enguany els sessions tornaran a ser presencials i tindran lloc en la Facultat de Física.

Podeu consultar-ne el programa ací: https://ir.uv.es/xGjR6GS

La inscripció es farà a través del CEFIRE en el següent enllaç https://links.uv.es/Bae1QnH   

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere