Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Societat Catalana de Química / Institut Químic de Sarrià – Universitat Ramon Llull: Acte de col·locació de la placa de Reconeixement d’Emplaçaments Històrics Representatius de la Química en el Territori de Parla Catalana 2023 al “Laboratori Químic de l’Ebre” (22 de novembre)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El dimecres 22 de novembre, a les 12h, tindrà lloc l’acte de col·locació de la placa de Reconeixement d’Emplaçaments Històrics Representatius de la Química en el Territori de Parla Catalana 2023 al «Laboratori Químic de l’Ebre», que organitza la Societat Catalana de Química (SCQ). 

La Societat Catalana de Química vol reconèixer aquells emplaçaments històrics representatius de la química en el territori de parla catalana. Aquest reconeixement pretén identificar, difondre i distingir emplaçaments del nostre país on s’hagin produït desenvolupaments o esdeveniments rellevants en l’àmbit de la química.

El Laboratori Químic de l’Ebre (LQE), germen de l’actual IQS-URL, fou creat el 1905 per la Companyia de Jesús -al peu d’un turó a la localitat de Roquetes- amb l’objectiu de proporcionar a joves jesuïtes una formació química que conciliés la fe i la ciència. El seu fundador i primer director fou el Dr. Eduardo Vitoria SJ, que havia tornat de Lovaina on havia conclòs la seva tesi doctoral.

En acabar l’acte, l’Ajuntament de Roquetes oferirà un petit refrigeri als assistents. 

+++

Acte de reconeixement … clicar aquí

Fotografia: El Laboratori Químic de l’Ebre a Roquetes.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere