Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

País Valencià: L’alumnat de la Universitat Internacional de València podrà realitzar pràctiques externes a jutjats i tribunals d’altres comunitats de l’Estat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquestes pràctiques serviran per formar nous professionals que en un futur puguin donar servei a l’Administració de Justícia

El Govern Valencià ha autoritzat la subscripció d’un conveni entre el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Ministeri de Justícia i la Universitat Internacional de València (UIV) per a la realització de pràctiques externes a jutjats i tribunals de la Comunitat Valenciana i les comunitats autònomes de Castella – la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Illes Balears, Regió de Múrcia i de les Ciutats Autònomes de Ceuta i Melilla.

La Conselleria facilitarà la realització de les pràctiques externes curriculars i extracurriculars per l’alumnat matriculat, així com l’accés de l’alumnat a les seus dels jutjats i tribunals. Mentre que la universitat es compromet que la persona o persones que exerceixin la tutoria de les pràctiques a l’òrgan judicial pugui gaudir dels drets corresponents en el marc de la normativa pròpia de la universitat que sigui aplicable.

Així mateix, la UIV es compromet, en funció de la disponibilitat, a prestar la seva col·laboració al Ministeri de Justícia i al CGPJ mitjançant la cessió d’aules, en determinades condicions, en ocasió de la realització de proves corresponents als processos selectius per a l’ingrés o accés de personal funcionari al servei de l’Administració de Justícia i d’accés a les carreres judicial i fiscal.

La col·laboració que presten el CGPJ, el Ministeri de Justícia i la Comunitat Valenciana estarà sempre supeditada a les necessitats i disponibilitat del jutjat o tribunal on es realitzin les pràctiques externes.

A més, amb aquest conveni es contribueix, per una banda, a millorar i perfeccionar la formació dels i les estudiants universitaris, es facilita el seu accés i coneixement de les funcions que exerceixen els i les professionals dels jutjats i tribunals.

I, de l’altra, i de conformitat amb el que disposa la disposició addicional 52a de la Llei General de la Seguretat Social, evitar que la Generalitat, com a institució en què es desenvolupen les pràctiques, hagi d’assumir el compliment de les obligacions de Seguretat Social, reflectint expressament en el conveni que aquesta obligació correspondrà a la universitat.

Aquestes pràctiques són interessants per a la formació de nous professionals que en un futur puguin col·laborar o donar servei a l’Administració de Justícia.

El conveni té una validesa de quatre anys prorrogables.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere