Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comença la X Viquillengua que ampliarà els continguts de la Viquipèdia sobre vocabulari esportiu

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Es convida a participar-hi persones i entitats dels set territoris de parla catalana

Durant els dies del 23 al 29 de novembre, tindrà lloc la X Viquimarató de la Llengua Catalana, que aquest any es dedica al vocabulari esportiu. Aquest esdeveniment és organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Política Lingüística, i Amical Wikimedia, amb la col·laboració de tots els territoris de parla catalana.

La Viquillengua d’enguany es dirigeix a tots els usuaris que vulguin editar els articles de la Viquipèdia en català sobre vocabulari esportiu per ampliar-ne els continguts, a partir d’una llista que en proposa els articles per revisar. Alhora, també se suggereix la creació d’articles nous, així com la difusió de l’esdeveniment a les xarxes socials amb l’etiqueta #viquillengua7x7.

A més de la participació individual en línia, també es convoquen diversos actes presencials per afavorir-ne la participació i promoure la iniciació dels qui no han editat mai la Viquipèdia. Ja estan confirmats molts actes, com els de la Biblioteca Nacional d’Andorra, el Centre de Lectura de Reus, CRAI del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona, el complex esportiu de Palau del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) a Girona, l’IES Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears, així com en diverses universitats europees que tenen lectorat de català: Lisboa, Porto, París i Praga.

Les entitats que també hi vulguin col·laborar (federacions, clubs, instituts, etc.) poden fer-ho organitzant un viquitaller presencial o coordinant-se per assolir reptes com completar una determinada àrea de coneixement (vocabulari específic d’un esport, material esportiu, tàctiques, tècniques, etc.). La Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i Amical Wikimedia ofereixen suport tècnic a totes les entitats interessades.

Aquesta edició de la Viquimarató organitza de nou un concurs que premiarà els voluntaris més actius que s’hagin registrat adequadament. Els principals premis tindran caràcter esportiu: entrades dobles per realitzar activitats esportives al Canal Olímpic de Catalunya (Castelldefels), per gentilesa de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; entrades dobles per a una jornada completa en una instal·lació del GEiEG (Girona); entrades per a un partit del BC MoraBanc Andorra de la lliga ACB de bàsquet; un curs en línia de senderisme per gentilesa de B4Experience; entre d’altres.

Aquest esdeveniment compta amb la participació de voluntaris dels set territoris on es parla català: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, Aragó, les Illes Balears i el País Valencià. Hi donen suport institucional, en els respectius territoris, la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Andorra, l’Institut d’Estudis Baleàrics, l’Oficina Pública de la Llengua Catalana (Catalunya del Nord) i l’Oficina de l’Alguer de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia.

La Viquimarató de la Llengua Catalana és una activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2013, a la qual es van sumar tots els territoris de parla catalana l’any 2020. Durant els dies que dura la Viquimarató, els voluntaris amplien amb referències fiables els articles de la Viquipèdia en català relacionats amb el tema proposat. Alhora, aquest esdeveniment també serveix d’introducció a l’edició de la Viquipèdia a aquells participants que encara no estan avesats al seu funcionament.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere