Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat Politècnica de València i la Generalitat Valenciana ofereixen un curs en línia i tres guies gratuïtes d’accessibilitat en creació de continguts web i xarxes socials

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana i la Universitat Politècnica de València (UPV), a través de la Càtedra de Bretxa Digital i Discapacitat, han posat en marxa un curs i tres guies bàsiques gratuïtes d’accessibilitat universal en creació de continguts, webs i xarxes socials, amb la finalitat de contribuir a aconseguir l’accessibilitat universal digital.

Aquests materials, elaborats per la Càtedra de Bretxa Digital i Diversitat Funcional (DicaTIC) i finançats per la Conselleria d’Innovació, contenen informació, consells i eines pràctiques que permeten a qualsevol persona adquirir coneixements bàsics per a fer més accessibles els seus documents, pàgines web i xarxes socials, tant particulars com professionals. Es poden consultar en la pàgina web de la Càtedra.

El director general d’Innovació, Juan José Cortés, ha assenyalat la importància de generar coneixement, conscienciar, sensibilitzar i promoure accions per a aconseguir l’accessibilitat digital universal: “L’accés equitatiu a les TIC s’ha convertit en un dret i en una necessitat fonamental per a totes les persones i hem de treballar amb una visió inclusiva, no només per a les persones amb discapacitat, sinó per a tota la ciutadania”.

Per la seua banda, la directora de la Càtedra DicaTIC, Chele Esteve, ha explicat que la finalitat d’estos materials és avançar en la sensibilització i la conscienciació de totes les persones; “amb la integració d’unes pràctiques i unes eines molt senzilles, podem aconseguir comunicacions que no excloguin ningú, amb i sense discapacitat”.

Per a l’elaboració de les guies i del curs s’han tingut en compte les condicions i els requeriments derivats de les diverses classes de discapacitat, i han sigut desenvolupats amb la col·laboració de professionals amb àmplia trajectòria, així com la implicació directa d’organitzacions que treballen amb persones amb discapacitat al País Valencià i amb la Fundació ONCE.

Guies bàsiques d’accessibilitat

La Guia bàsica d’accessibilitat web, la Guia bàsica per a crear documents accessibles i la Guia bàsica per a crear continguts accessibles en les xarxes socials, a més de consells i eines pràctiques, aporten context sobre la situació global en matèries, normatives, obligacions, reptes i oportunitats que plantegen les noves tecnologies i els avanços en àmbits com la intel·ligència artificial.

Curs d’accessibilitat digital

El curs d’accessibilitat digital, llançat en format MOOC (Massive Online Open Courses) està format per 20 vídeos breus per a les persones que es vulguin familiaritzar amb la tecnologia accessible per a la inclusió. Inclouen testimonis de persones amb discapacitat sobre les barreres amb les quals es troben en accedir als continguts digitals.

La sèrie s’ha gravat amb la col·laboració directa de professionals de la Fundació ONCE i té una duració de quatre setmanes, amb una dedicació d’unes dos o tres hores en cada sessió.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere