Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Barcelona Knowledge Alliance”: Nova ALIANÇA de les universitats públiques de l’àrea metropolitana de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han presentat avui (24/11/2023) la “Barcelona Knowledge Alliance” (BKA) a la Torre Glòries. La suma d’esforços de les quatre institucions pretén establir un marc de col·laboració per al foment de la cultura, la ciència i la transferència de coneixement i per assolir una major visibilitat i posicionament internacional de les universitats que en formen part, en benefici de la ciutadania de Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya en general.

Els rectors i la rectora (Joan Guàrdia, de la UB; Javier Lafuente, de la UAB; Daniel Crespo, de la UPC, i Laia de Nadal, de la UPF) han presentat aquesta plataforma universitària que vol impulsar Barcelona com a pol de referència de coneixement i d’innovació amb veu pròpia en l’Europa de les ciutats.

D’aquesta manera, la BKA serà un agent motor d’una estratègia comuna metropolitana que serà beneficiosa tant per a les universitats que la formen, a nivell de visibilitat i presència internacional, com per al teixit institucional, econòmic, cultural i social de la ciutat. Amb aquesta aliança, les quatre universitats assumeixen un paper actiu en l’abordatge dels principals reptes de la ciutat a través del coneixement i la recerca amb impacte social i consoliden les seves relacions amb diferents organitzacions i institucions de l’entorn metropolità.

La “Barcelona Knowledge Alliance” servirà també per integrar la dimensió internacional a tots els àmbits d’activitat universitària, com són la docència, la recerca i la transferència de coneixement. Al mateix temps, permetrà establir partenariats estratègics amb institucions d’educació superior de tot el món, maximitzant el nom de Barcelona en entorns internacionals de decisió.

L’Aliança tindrà una presidència rotativa anual entre les quatre universitats participants. La primera institució a ostentar aquesta responsabilitat serà la UB, en la figura del rector, Joan Guàrdia, seguida de la UAB, la UPC i la UPF.

Un potencial enorme
​​​​​​​

Les quatre universitats públiques de la regió metropolitana sumen més de 130.000 estudiants, més de 15.000 membres de personal docent i investigador i més de 7.000 membres de personal tècnic, de gestió i d’administració i serveis. La Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra ocupen posicions de referència en els principals rànquings internacionals que mesuren diversos indicadors relacionats amb recerca universitària.

+++

Fotografia: Els rectors i la rectora (Joan Guàrdia, de la UB; Javier Lafuente, de la UAB; Daniel Crespo, de la UPC, i Laia de Nadal, de la UPF) han presentat aquesta plataforma universitària.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere