Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català aprova destinar 5,3 milions d’euros al desplegament dels Plans Educatius d’Entorn

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’acord permetrà transferir a 136 ajuntaments les dotacions per a les actuacions incloses en els PEE

Aquesta inversió de fons propis del Govern s’afegeix als 6 milions d’euros de fons europeus

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat avui (28/11/2023) destinar un total de 5.355.000 euros al desplegament dels plans educatius d’entorn (PEE) en diferents municipis catalans. L’acord suposa la transferència d’aquests fons als ajuntaments de 136 municipis per desenvolupar les actuacions emmarcades en els PEE.

A través de l’acord de Govern, s’autoritza el Departament d’Educació a fer despeses en càrrecs futurs de 2023 (2.088.450 euros) i 2024 (3.266.550 euros). Aquesta transferència de recursos econòmics a diversos ajuntaments permetrà el desplegament de les actuacions dels plans educatius d’entorn durant l’actual curs 2023-2024.

Els 5,3 milions d’euros aprovats es destinaran a desenvolupar els plans d’entorn i se sumen als 6 milions d’euros que aporta la Unió Europea – Next Generation EU a través del Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR), amb la qual cosa la inversió se situa en un total d’11.344.000 euros anuals.

Els PEE són propostes de cooperació educativa entre el Departament d’Educació i els ajuntaments, amb l’objectiu d’aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana. Es van posar en marxa el curs 2005-2006 i actualment hi ha 100 convenis subscrits amb 118 ajuntaments per desenvolupar 135 PEE (hi ha grans municipis que en tenen més d’un i plans que agrupen diversos petits municipis).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere