Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Agència de Residus de Catalunya organitza el Congrés “El lideratge de les dones en el sector dels residus”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El congrés, que se celebrarà el 12 de desembre a Barcelona, debatrà la importància de la diversitat de gènere en un àmbit amb predominança masculina

Aquest dimarts 12 de desembre es celebrarà el Primer Congrés Residus en Femení de Catalunya: “El lideratge de les dones en el sector dels residus”, impulsat per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) al Centre de Cultura i Memòria del Born de Barcelona.

El congrés neix per impulsar una nova visió del sector, visibilitzar i connectar dones professionals de l’economia circular del nostre país i inspirar tota la cadena d’activitats dedicades a la gestió i tractament de residus. Les empreses de residus liderades per dones i el rol de les dones en l’economia circular protagonitzaran la jornada on es debatrà la importància de la diversitat de gènere en un àmbit amb predominança masculina.

La trobada dóna resposta a les peticions de les dones professionals del sector i pretén ser referent per a futures trobades en el territori català.

La secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas i López, i la Secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, donaran el tret de sortida a intervencions de professionals del món dels residus que debatran experiències, actuacions i línies de futur. La cloenda anirà a càrrec de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge i Mestre.

Sector masculinitzat

La contractació laboral en el sector de la gestió dels residus va ser masculina en un 73,9% l’any 2021. La majoria de les dones que treballen en el sector ho fan en tasques menys remunerades, com la prevenció de residus i la separació, mentre que el gruix dels llocs de treball més ben remunerats segueixen ocupats per homes. Així ho refereix l’informe “Igualtat de gènere en les empreses del sector de residus de Catalunya – Diagnosi i proposta d’actuacions”, publicat el desembre de 2022.

El congrés s’ha gestat en una sèrie de trobades de dones professionals del sector de residus, dinamitzades per l’ARC, que han recollit les aportacions de persones directament vinculades al sector. Les trobades van començar al març de 2022 i han tingut periodicitat semestral.

L’Agència de Residus de Catalunya ha estat treballant activament en els dos darrers anys per incorporar la perspectiva de gènere de forma transversal en tots els seus àmbits d’acció. Aquest compromís es reflecteix ja des d’un inici en el canvi de nom del departament de l’Observatori de Residus a l’Observatori de Residus i de Perspectiva de Gènere el 2021, ampliant les seves atribucions per avaluar i analitzar la situació del sector des d’una perspectiva de gènere.

Entre altres actuacions ratificades per les trobades de dones professionals del sector dels residus, l’Observatori ha realitzat una diagnosi del sector, obtenint algunes conclusions interessants que han ajudat a proposar accions com ara fomentar la visibilitat de les dones en el sector, trencar estereotips de gènere, incorporar la gestió i el tractament de residus als currículums educatius, fomentar la igualtat de gènere a les empreses del sector i garantir el compliment de les obligacions legals en matèria d’igualtat.

Programa … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere