Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Catalunya Media City” : el hub audiovisual es reforça financerament per iniciar les primeres actuacions

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Govern català signa un conveni amb l’Administració de l’Estat per impulsar el projecte que vol convertir Catalunya en referent internacional en l’àmbit de l’audiovisual, la cultura digital i el videojoc

El Govern de la Generalitat de Catalunya  ha aprovat la subscripció d’un conveni entre el Departament de Cultura i el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública per al finançament del projecte del futur Catalunya Media City. L’acord suposa el traspàs de 60 milions d’euros de l’Estat a la Generalitat en forma de subvenció per impulsar la primera part d’aquest hub audiovisual, digital i del videojoc que s’ubicarà a les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs.

Aquests 60 milions estan destinats a les primeres actuacions per fer realitat el complex, com ara la contractació i elaboració del projecte i de les obres de la Nau Turbines. Aquest edifici és ara propietat de la Generalitat gràcies a la signatura durant aquesta setmana del conveni entre els ajuntaments de Sant Adrià del Besòs i Badalona, el Consorci del Besòs i la Generalitat, i d’acord amb el Pla director urbanístic de les Tres Xemeneies. A la Nau de Turbines s’hi i s’instal·laran els diferents espais de formació, recerca i desenvolupament, així com d’impuls a la innovació en l’àmbit audiovisual i digital. D’aquesta manera es donarà suport a tota la cadena de valor del sector, potenciant el talent existent a Catalunya i atraient inversions internacionals.

L’aportació de 60 milions, que es podrà executar de forma plurianual fins el 2026, també permetrà iniciar la construcció de nous platós al Parc Audiovisual de Catalunya, ubicat a Terrassa, que ampliarà les seves instal·lacions, formant part del hub de les Tres Xemeneies.

El projecte Catalunya Media City impulsat pel Departament de Cultura, neix amb l’objectiu de convertir Catalunya en referent internacional de l’audiovisual, la cultura digital i el videojoc. En aquests moments, s’està elaborant el Pla Funcional del projecte, que es configura com a una iniciativa públic-privada amb la col·laboració del sector públic, les empreses, les institucions acadèmiques (universitat, formació, investigació i desenvolupament) i la societat civil.

Fotografia: Les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere