Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EDITORIAL: El Govern Aragonès torna a vendre “Fum, Fum, Fum” en EDUCACIÓ

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Després de l’Informe PISA 2022 que detectava com van de malament els alumnes de Catalunya en les matemàtiques, les ciències i la comprensió lectora, la consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha presentat un pla que el seu Servei de Premsa ha presentat com  “La consellera Simó presenta 10 mesures “profundes” i proposa “fer pinya per millorar el sistema educatiu”.

Nosaltres hem reproduït a LO CAMPUS DIARI l’escrit íntegrament i sense tocar res de la nota de premsa, perquè és un text històric pel grau de barra i irresponsabilitat de la consellera.

Primer de tot, hem d’acabar amb un mite: la consellera  actual d’Educació com el conseller anterior no anava, ni va ara per lliure. Ella i ell responen a un govern que pren decisions mancomunades.

És el govern amb el President al davant que fan les polítiques educatives i que son els responsables d’aportar solucions davant un sistema educatiu català amb problemes molt profunds.

I que fan ara els polítics governamentals de Catalunya?

Ni una autocrítica de la consellera i fanfarroneja que ells ja havien detectat el problema. Segur?

Si que és veritat que amb els resultats de comprensió lectora de les proves de competències bàsiques que es varen fer a Catalunya a 6è i a 4t d’ESO l’any 2021 i 2022 ja tot era un desastre. O en l’últim estudi “PIRLS, Progress in International Reading Literacy Study” del 2021, Catalunya també sortia molt mal parada en comprensió lectora.

Doncs no ha estat el PISA 2022 l’avís del naufragi,  ja ho sabíem abans: I que ha fet el Govern del President Aragonès?

Tot i que ho volen fer passar com una anècdota, sorprèn que davant el PISA 2022 el primer que els hi va sortir de “l’ànima” és dir la bestiesa que és el lema central de l’alcaldessa racista de Ripoll: “… la migració ha espatllat l’anàlisi de les dades, hi han posat massa gent nou vinguda en l’anàlisi”. Després la conselleria va matisar i s’ha quedat tant tranquil·la.

Ara el govern Aragonès demana “fer pinya”, quan en el seu mandat ha menystingut als mestres d’una manera vandàlica.

Els mestres, els professors, són actors importantíssim amb el procés educatiu i l’administració Aragonès no sap, o no vol, atendre les reivindicacions laborals dels mestres. (Ara aquí en aquesta editorial, no tractarem en detall aquestes reivindicacions).

Però ni en detall, ni en extens, la conselleria d’Educació ha tractat les reivindicacions, perquè ha congelat el diàleg amb els sindicats educatius durant 5 mesos.

Les “10 mesures profundes” presentades pel Govern Aragonès per resoldre la crisi educativa a Catalunya, desgraciadament només són bones intencions, boniques intencions, sense concretar res i sobretot transmeten una idea forçà equivocada: La consellera ha descartat un “cop de timó”.

“Fum i més Fum”, i no precisament d’una cançó de Nadal, sinó d’una lectura equivocada del diagnòstic del nostre caos educatiu i de les idees aportades per l’administració que només és maquillatge i pirotècnia.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere