Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Acte a la Universitat de Barcelona en record del físic i divulgador científic Jorge Wagensberg

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Avui dijous 14 de desembre, a les 12:00, a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, tindrà lloc l’homenatge “El goig del saber compartit. Acte en record de Jorge Wagensberg”. Organitzat pel Rectorat de la Universitat de Barcelona i es podrà seguir també en línia per UBtv.

L’acte, el títol del qual s’inspira en el llibre de Wagensberg El gozo intelectual. Teoría y práctica sobre la inteligibilidad y la belleza (2007), coincideix amb el 75è aniversari del naixement d’aquest polifacètic investigador. L’homenatge ha estat proposat per la bibliotecària de la UB, activista cultural i escriptora Montserrat Prat i Serra (Barcelona, 1942), neboda del filòleg, poeta i també bibliotecari Alfons Serra i Baldó (1909-1993). 

L’acte, que presentarà el professor de la Facultat de Filologia i Comunicació José Enrique Gargallo Gil, constarà de dues parts: en la primera, presentada pel Vicerector de Recerca, Jordi García Fernández, s’oferiran una sèrie de visions convergents sobre l’espai polièdric de la ciència, a càrrec de la doctoranda de l’Institut Max Planck Marta Florido Llinàs, qui pronunciarà la xerrada «Des de la jovenesa i l’incipient goig intel·lectual». Així mateix, la catedràtica de la Facultat de Biologia Gemma Marfany impartirà una lliçó sobre el vessant divulgador de Wagensberg; la catedràtica de la Facultat de Física M. Carme Llasat, «Des dels estudis sobre el clima», i finalment la professora de la Facultat de Filologia i Comunicació i directora de l’Aula de Poesia, Noemí Montetes-Mairal, «Des de la poesia». 

Tot seguit s’obrirà la segona part: «Des de la coneixença directa de Jorge Wagensberg», moderat per la cap de la unitat de Nous Formats, Patricia Lainz. Hi participaran Mauricio Wagensberg (germà de l’homenatjat); el catedràtic jubilat de Física de la Matèria Condensada de la Universitat Autònoma de Barcelona i poeta David Jou; el catedràtic del Departament d’Estructura i Constituents de la Matèria de la Facultat de Física de la UB Antoni Planes, i la catedràtica emèrita del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia Rosa Flos. 

Clourà l’acte la Vicerectora d’Emprenedoria, Innovació i Transferència, Mercè Segarra Rubí.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere