Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Unidiscat a Catalunya: Nova convocatòria d’ajuts a les universitats per fomentar la igualtat d’oportunitats de l’alumnat amb discapacitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria dels ajuts Unidiscat i finançarà amb 400.000 euros les actuacions que facin les universitats catalanes per eliminar barreres arquitectòniques i per garantir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat amb discapacitat.

És la setena vegada que es convoquen aquests ajuts i enguany s’ha gairebé duplicat el pressupost de les convocatòries més recents (231.978 euros el 2021 i 223.027 el 2022). El finançament permetrà reforçar els recursos materials, tècnics i personals que serveixen per millorar l’atenció d’aquest alumnat i evitar qualsevol forma de discriminació per motiu de discapacitat, segons afirma en un comunicat l’executiu català.

Els 400.000 euros que aportarà el Departament aquest 2023 suposen el 70% de la inversió total que hauran de fer les universitats en projectes d’accessibilitat, que assumiran el 30% restant.

Cada projecte se subvencionarà amb un import màxim de 45.000 euros que es poden destinar a accessibilitat (per exemple il·luminació d’espais, senyalització del campus o instal·lació de baranes) a ajuts tècnics especials (com ara programari adequat a les necessitats de l’alumnat, teclats adaptats o commutadors i reconeixement de veu per a l’accés alternatiu a l’ordinador) o a suports personalitzats (traductors de llengües de signes o acompanyants de suport).

Els ajuts, que van adreçats a les 12 universitats públiques i privades del sistema universitari de Catalunya, es podran sol·licitar fins al 15 de gener.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere