Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Obert el període per presentar propostes per a la 17a Festa de la Ciència organitzada per l’Ajuntament de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Festa de la Ciència del 2024 comença a escalfar motors. La 17a edició de la gran trobada de la ciència amb la ciutadania s’obrirà al públic els dies 8 i 9 de juny de 2024 al Born Centre de Cultura i Memòria i a la plaça Comercial, i ara, l’Ajuntament de Barcelona ha obert el període d’enviament de propostes de les activitats que conformaran el programa. Fins a l’1 de febrer de 2024, centres de recerca, universitats, institucions, equipaments, entitats, empreses i altres organitzacions amb algun vincle amb el coneixement científic, poden inscriure les seves propostes d’activitats. Tota la informació i el formulari per enviar propostes estan disponibles al web de la 17a Festa de la Ciència.

Com a temàtiques de la pròxima edició, es presenten quatre temes principals. Un gran protagonista és l’aigua, la qual, enmig d’una de sequera sense precedents en els últims cent anys, pren una rellevància crítica. Una rellevància que s’accentua pel fet que estem en ple Decenni de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible (2021-2030) i per la consolidació de Barcelona com a referent mundial de la nàutica i l’economia blava, com a seu amfitriona de la Copa Amèrica.

El canvi climàtic constitueix un altre tema de l’edició de 2024. En concret, en la pròxima Festa es vol posar en relleu el coneixement i l’avenç en el camp de les energies renovables i en l’impacte del canvi climàtic en la salut. Així mateix, dos temes més, es presenten com a altres protagonistes de la 17a Festa: les potencialitats i els límits de la intel·ligència artificial i, aprofitant que la Festa del 2024 tindrà lloc als voltants de les excavacions del mercat del Born, l’arqueologia. A més dels eixos centrals, com sempre, a la Festa hi té cabuda qualsevol altre tema relacionat amb la ciència: la biomedicina, el món dels números i les dades, l’astronomia i l’exploració de l’espai, la nanotecnologia, el món maker, la interrelació entre l’art i la ciència o la il·lustració científica, etc.

D’entre els formats de les activitats es contemplen tallers i demostracions, activitats experimentals i interactives, amb la participació individual o col·lectiva de les persones assistents; espectacles de teatre, dansa, música, humor, màgia, contacontes, experiments i jocs col·lectius; microxerrades adreçades al públic major de 16 anys de la mà d’investigadors i investigadores de nombroses especialitats; i espais singulars i instal·lacions permanents on el públic, al seu pas per la Festa, pot aturar-se per experimentar i aprofundir en nous coneixements.

Com a novetat d’enguany, el divendres 7 de juny, tindrà lloc una jornada matinal adreçada a centres educatius dedicada a la posada en comú dels projectes del programa Ciència Ciutadana a les Escoles.

La Festa de la Ciència és una cita ciutadana anual organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Ciència i Universitats en el marc de la Capitalitat Cultural i Científica de Barcelona. La Festa de la Ciència la fa possible més d’un centenar d’organitzacions relacionades amb la ciència i la recerca que per a cada edició dissenyen, proposen i realitzen un munt d’activitats originals, participatives i amb la capacitat de fer entendre la ciència des de totes les seves dimensions a qualsevol mena de públic.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere