Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Darrers dies per participar a la vuitena edició del concurs Hip-hop per la Pau organitzat per l’Institut Català Internacional per la Pau

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior
El 30 de gener, Dia Escolar de la Noviolència i la Pau, és el darrer dia per fer arribar propostes per al concurs Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) d’Hip-hop per la Pau. Aquest certamen anima al jovent de Catalunya a crear peces musicals per reflexionar sobre la pau i la noviolència a través del rap.   El concurs s’adreça als i les joves de 12 a 25 anys perquè posin en marxa la seva creativitat per parlar d’alguns dels temes que més els interessen. En les darreres edicions, s’han premiat lletres relacionades amb la denúncia de la violència de gènere, l’assetjament escolar o el racisme, entre d’altres.  

El concurs d’Hip-hop per la Pau va néixer el 2016 i des d’aleshores hi han participat desenes d’estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, formació professional o batxillerat i jovent vinculat a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya.   Les candidatures s’han de presentar a través del portal de Tràmits de la Generalitat.

 La iniciativa compta amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Resum:

A qui va dirigit el concurs? S’adreça a noies i nois de Catalunya de 12 a 25 anys que vulguin reflexionar sobre la pau i la noviolència a través del rap.

De què han de parlar les lletres? La lletra de les cançons ha d’estar relacionada amb la crítica de la violència, la denúncia de violacions de drets humans, la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats, la reivindicació de les diferències, la convivència o el paper dels joves en la construcció de pau.

Com s’hi pot participar? El concurs té dues modalitats:

  • Modalitat 1: adreçada a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, formació professional o batxillerat de Catalunya.
  • Modalitat 2: adreçada a joves d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya.

Per participar-hi cal formar un grup d’un mínim de tres persones, composar una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer-ne una gravació en vídeo.

Fins quan s’hi pot participar? La vuitena edició del concurs estarà oberta fins al 30 de gener de 2024, Dia Escolar de la Noviolència i la Pau.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere