Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

País Valencià: Educació podrà eximir del requisit del màster de formació pedagògica per agilitzar la cobertura de les vacants d’informàtica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La mesura, de caràcter transitori, s’ha adoptat després de les dificultats detectades per poder cobrir aquestes places davant de la manca de professorat especialitzat

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació del Govern Valencià podrà eximir de manera transitòria del màster de formació pedagògica els docents per cobrir les vacants d’informàtica i Sistemes i Aplicacions Informàtiques.

Aquesta autorització extraordinària, s’ha pres després de les dificultats detectades per poder cobrir aquestes places davant la manca de professorat especialitzat.

En els darrers mesos la Conselleria ha adoptat diferents mesures que han aconseguit reduir la manca de professorat d’informàtica, com l’enviament de correus electrònics a les persones integrants de les borses actuals, a les quals no van superar el procés selectiu d’oposició, a les persones integrants d’altres borses de personal docent que compten amb la titulació adequada per impartir aquestes especialitats o la tramitació d’una convocatòria d’urgència d’obertura de borsa extraordinària.

Així mateix, des de les direccions de Personal Docent i d’Universitats es va fer una crida per a la captació de l’alumnat que ha realitzat el màster de formació pedagògica per tal que participés en els processos d’adjudicació d’aquestes especialitats. Aquestes mesures han aconseguit reduir el nombre de vacants, si bé continua faltant professorat.

Mateixos problemes en altres Comunitats Autònomes

La manca de professors d’Informàtica i Sistemes i Aplicacions Informàtiques és un problema registrat no només a la Comunitat Valenciana, sinó també a altres comunitats com Extremadura, La Rioja, Castella-la Manxa, Canàries, Múrcia, Andalusia, Castella i Lleó, Madrid, Aragó, País Basc, Galícia i Catalunya.

Per això, al mes d’octubre la Comunitat Valenciana es va reunir amb aquestes comunitats per fer front comú i es va sol·licitar al Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports la convocatòria extraordinària de la Comissió de Personal de la Conferència d’Educació, sense que n’hi hagi rebut resposta.

Així, autonomies com Catalunya, Castella i Lleó i Aragó han optat per flexibilitzar, de manera extraordinària, el requisit de formació pedagògica per assegurar la cobertura d’aquestes vacants.

Autorització en pandèmia

L’exempció del màster va ser autoritzada de manera extraordinària durant la pandèmia de Covid-19. Així, el setembre del 2020 es van adoptar mesures urgents en l’àmbit de l’educació no universitària a conseqüència del període de pandèmia, entre les quals s’establia l’exempció temporal del requisit de formació pedagògica i didàctica de postgrau per al nomenament de funcionari interí nomenat amb caràcter excepcional per a places necessàries per a l’atenció docent.

Amb l’acord del Consell, la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació podrà habilitar, de manera transitòria, el personal que estigui cursant els estudis de màster o que estableixi un compromís de fer-ho en els dos propers cursos acadèmics. D’aquesta manera, la Conselleria podrà adjudicar vacants o substitucions a docents de les especialitats d’informàtica i sistemes i aplicacions informàtiques.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere