Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Convocatòria del Programa CaixaImpulse d’Innovació en Salut 2024

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

CaixaImpulse Innovació contribueix a traslladar el coneixement científic a la societat i fomenta la creació de nous productes, serveis i empreses relacionats amb les ciències de la vida. Dona suport a projectes biomèdics innovadors ajudant-los a validar els seus actius i a definir la seva estratègia de valorització i explotació, i apropant-los al mercat.

Dates clau

Obertura de la plataforma en línia per a la presentació de propostes:
14 de desembre de 2023, a les 10 h CET

Data límit per a la presentació de propostes (tancament automàtic):
22 de febrer de 2024, a les 14 h CET

Anunci de la resolució: Juliol de 2024

Execució dels projectes seleccionats: Durant dos anys des de la signatura de l’acord del projecte

El programa de formació especialitzada es durà a terme durant 4 setmanes repartides entre setembre i desembre de 2024.

Estructura del programa

El programa està organitzat en 3 fases per adaptar-se millor a les necessitats dels projectes en funció de la seva naturalesa i estat de maduresa:

-La fase 1 està pensada per donar suport als projectes que estan generant una prova de concepte de la hipòtesi de valor dels resultats científics per a un actiu o actius potencials i que estant iniciant la cerca de protecció dels drets de propietat intel·lectual.

-La fase 2 està dissenyada per a donar suport als projectes que ja han identificat i definit els actius i que requereixen més validació i desenvolupament i estan acabant de perfeccionar el disseny del prototip mitjançant la validació de l’ús previst.

-La fase 3 està dedicada a donar suport a projectes que han començat els tràmits per a presentar l’expedient de registre i necessiten una definició avançada dels actius, necessiten perfeccionar les estratègies de viabilitat econòmica i/o estan explorant models d’explotació.

Els candidats podran presentar les candidatures a qualsevol de les fases i, un cop seleccionats, posteriorment avançar a la fase següent a mesura que vagin assolint les fites necessàries i vagin sent avaluats per experts independents.

Oferim recursos d’alt valor que inclouen suport econòmic i altres tipus de suport:

-Suport econòmic per a les activitats del pla de desenvolupament del projecte, segons les fites proposades: oferim fins a 700.000 € si el projecte passa per totes les fases (màx. 50.000 € a la fase 1; màx. 150.000 € a la fase 2; màx. 500.000 € a la fase 3).

-Mentors i experts per supervisar i donar suport al vostre projecte: experts del sector, consultors i emprenedors us ajudaran a definir la millor estratègia de valorització i desenvolupament i us proporcionaran feedback sobre el projecte constantment.

Formació especialitzada en àmbits clau: gestió de projectes, transferència de tecnologia, assessorament, eines de finançament i comercialització, i negociacions. La formació dona als participants les eines necessàries per adquirir habilitats específiques d’innovació i per definir el pla de valorització del seu projecte. Aquesta formació és obligatòria per als projectes a la fase 2 i opcional per a les fases 1 i 3.

Sol·licitants

El vostre projecte és un candidat potencial? Consulteu-ne els requisits següents:

Per als projectes:
– Els projectes han d’estar relacionats amb els àmbits de les ciències de la vida i la salut humana.
– Els projectes han d’estar centrats clarament en la innovació, amb fites importants específiques dirigides a la transferència dels actius al mercat.
– Els projectes han de pertànyer a una de les següents àrees de negoci: teràpies, dispositius mèdics, diagnòstic o salut digital.

Per a les institucions sol·licitants:
– Han de ser entitats jurídiques del sector públic o sense ànim de lucre amb seu a Espanya o Portugal.
– Tipus d’entitat: universitats, fundacions universitàries, centres de recerca i transferència, centres tecnològics, hospitals, fundacions hospitalàries i institucions sense ànim de lucre la principal activitat dels quals sigui la recerca biomèdica.
– Han de ser propietàries o copropietàries dels actius derivats de la recerca.
– La mateixa institució pot presentar més d’una sol·licitud sempre que estiguin associades amb actius diferents que es derivin de projectes de recerca diferents.
– Les empreses ja establertes no poden presentar-se a la convocatòria o ser institucions associades en consorcis.

Per als líders del projecte:
– Els líders del projecte han de ser persones amb una titulació d’educació terciària (graduat universitari, doctor o professor universitari).
– El projecte ha de ser la principal ocupació del líder del projecte, que no podrà estar implicat en més d’una sol·licitud com a líder de projecte.
– El líder del projecte pot ser, o no, l’investigador principal del projecte de recerca que ha generat els actius.
– El líder del projecte ha d’estar vinculat a la institució sol·licitant i haurà de comptar amb el seu consentiment per poder presentar la sol·licitud.

Ajuts

-El suport econòmic es distribuirà al llarg de tot el programa, amb una assignació específica en funció de la fase (màx. 50.000 € a la fase 1; màx. 150.000 € a la fase 2; màx. 500.000 € a la fase 3). És acumulatiu per a aquells projectes que avancin per les diferents fases.

-Els pagaments es faran a terminis vinculats a la presentació dels informes de situació i de l’assoliment de fites específiques.

-Aquest suport podrà cobrir activitats com ara:

– Subcontractació de serveis per preparar o millorar l’estratègia de valorització i desenvolupar estudis de negoci i de viabilitat comercial.

– Contractació de personal implicat directament en les activitats del projecte.

– Consumibles i materials per a proves i desenvolupament experimental.

– Despeses de desplaçament o representació.

– Despeses generals (exclusivament per a projectes a les fases 2 i 3).

Bases de participació

Tota la informació d’aquesta convocatòria de presentació de propostes per participar en el procés de selecció i els aspectes legals es poden trobar a les bases de participació.

És molt recomanable que llegiu atentament els documents següents abans d’enviar la vostra proposta.

Formació especialitzada

El programa de formació serà obligatori per als projectes a la fase 2 i opcional per a les fases 1 i 3. Els participants rebran formació especialitzada que inclou una sèrie de classes, tallers i altres activitats d’utilitat planificades específicament per a desenvolupar les habilitats i metodologia de negoci i oferir les eines necessàries per definir un pla de valorització. Les activitats de formació tindran una durada total de 4 setmanes, repartides durant els primers mesos del programa (de setembre a desembre). Aquests són alguns dels continguts que es tractaran durant aquestes sessions:

-Els conceptes bàsics de transferència de tecnologia.

-Com crear una proposta de valor.

-Introducció a la definició de models de negoci.

-Aspectes bàsics de la protecció de la propietat intel·lectual.

-Aspectes clau de la validació clínica i disseny d’un full de ruta que contempli el procés regulatori.

-Fonts de finançament públiques i privades.

-El mercat i com determinar la viabilitat d’un nou servei o producte.

-Habilitats de comunicació bàsiques per realitzar una presentació.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere