Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

País Valencià: Arranca el cicle de converses sobre ciència i futur pels 30 anys del Premi Europeu de Divulgació Científica “Estudi General”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València acull aquest divendres 26 de gener a les 19 hores la primera conversa del cicle “El nostre futur amb la ciència”, una efemèride que s’organitza amb motiu del 30 aniversari del Premi Europeu de Divulgació Científica “Estudi General” (convocat per la Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira), així com de la col·lecció de llibres “Sense Fronteres” (Publicacions de la Universitat-Bromera), on s’editen les obres guanyadores. Les converses seran entre el final de gener i setembre, i les moderarà la periodista Reis Juan.

El cicle de converses està organitzat per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València i l’Espai Ciència de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. La primera conversa, “La ciència a través de l’art”, comptarà amb la participació de Cristina Junyent i de Jaume Bertranpetit.

Cristina Junyent és biòloga i comunicadora científica dedicada a la divulgació des del 1989. Membre de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, ha rebut diferents premis literaris i el premi a la trajectòria professional del Col·legi de Biòlegs de Catalunya. Jaume Bertranpetit és catedràtic emèrit de biologia (Universitat Pompeu Fabra) i membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Amb Cristina Junyent, és coautor de Viatge al orígens: història biològica de l’espècie humana, premi Europeu de Divulgació Científica el 1997.

El Premi Europeu de Divulgació Científica “Estudi General”, dotat amb 12.000 euros i convocat en col·laboració amb Edicions Bromera, té la finalitat d’estimular la creació i la difusió d’obres que, amb un llenguatge entenedor, posen a l’abast del públic general, i de l’estudiantat preuniversitari en particular, els avanços científics i tecnològics, i també la divulgació d’aspectes interessants de les diverses branques del saber. La col·lecció “Sense Fronteres”, dirigida per la catedràtica de Periodisme Carolina Moreno, inclou fins ara 47 llibres, en valencià. A més, algunes d’aquestes obres s’han traduït al castellà i estan disponibles en la col·lecció “Sin Fronteras”.

Les converses són una acció que forma part del Pla Anual de Divulgació Científica de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació cofinançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere