Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

III Congrés Nacional d’Educació Ambiental: Tot a punt per a la major trobada sobre educació ambiental a Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Prop de 450 inscrits debatran el paper clau de l’educació ambiental per a la justícia ecosocial i una societat sostenible, amb 70 comunicacions i diversos fòrums i taules rodones

Gairebé mig miler de persones assistiran al III Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA), que tindrà lloc a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, coincidint amb el Dia Mundial de l’Educació Ambiental. El Congrés, que en aquesta tercera edició ha assolit una xifra rècord de participants i comunicacions, reuneix tots els agents implicats amb l’educació ambiental en el territori català. Durant tres dies, i a través de diverses sessions, taules rodones i ponències, els participants prendran el pols a l’educació ambiental com a eina clau per construir comunitats més capacitades per avançar cap a la justícia ecosocial.

El Congrés arrencarà el dijous 25 en format virtual, per donar veu a la feina dels set grups de treball del CNEA. La jornada central del 26 de gener, Dia Mundial, comptarà amb ponents com Cécile Barbeito, Charo Morán i Andreu Escrivà, i també amb taules rodones dinamitzades per les periodistes Eli Carnicer i Pilar Sampietro i l’ambientòleg Jordi Oliver. Aquests espais exploraran la importància d’incorporar la mirada de l’empresa i dels mitjans de comunicació a l’educació ambiental. Dissabte 27 es faran dues visites tècniques de caràcter educatiu.

La setantena de comunicacions presentades es compartiran en vuit sales paral·leles, i tractaran camps d’innovació com ara el consum responsable, la connexió de l’educació ambiental amb la salut emocional, la participació comunitària i la incorporació de l’art i altres eines d’expressió com a recursos per a l’impuls de la cultura de la sostenibilitat. 

El Congrés d’Educació Ambiental està organitzat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Societat Catalana d’Educació Ambiental, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Vic, la Universitat Ramon Llull-Blanquerna, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya. El Congrés és la constatació de l’aliança indispensable de voluntats polítiques i complicitats cíviques necessàries per posar l’educació ambiental al centre de les solucions per a un futur més sostenible i just per a tothom.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere