Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Voices – European Festival of Journalism and Media Literacy” de la “European University Institute” de Florència

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El “Center for Media Pluralism and Media Freedom” del Centre Robert Schuman de la “European University Institute” enceta el compte enrere per a “Voices”, el primer Festival europeu de periodisme i literatura mediàtica. L’esdeveniment tindrà lloc a Leopolda Station de Florència del 15 al 16 de març de 2024.

Aquesta edició inaugural pretén apropar ciutadans, periodistes i professionals dels mitjans de comunicació, fomentant el seu diàleg i celebrant els papers fonamentals que el periodisme i el públic informat juguen a les societats alhora que fomenta el pensament crític al voltant de la desinformació.

Des d’abordar l’evolució del periodisme en un panorama digital que canvia ràpidament fins a equipar els ciutadans amb les eines per navegar per aquests canvis. “Voices” guiarà la conversa cap a un futur més informat mitjançant sessions seleccionades, tallers interactius, exposicions i oportunitats de creació de xarxes.

Durant dos dies, the festival explorarà temes crucials que configuren la nostra relació amb la informació i els mitjans d’avui. Aquests temes inclouen la intel·ligència artificial i el periodisme, la desinformació, la seguretat dels periodistes, els reptes dels models econòmics dels mitjans, l’alfabetització mediàtica, la integritat de les eleccions, la legislació de la UE sobre mitjans, la criança digital i el benestar digital, entre d’altres.

La preinscripció ja està oberta. Aquest procés de pre-reserva implica omplir un formulari senzill que garanteix un lloc per a les sessions principals i activitats interactives. a simple form 

A més, “Voices” atorga deu beques de 1.000 euros cadascuna a joves periodistes i professors destacats per participar en la primera edició del festival. La convocatòria amb tota la informació sobre els criteris de selecció s’obrirà el 20 de desembre de 2023.

Amb el premi de subvencions, “Voices” pretén promoure els professionals que puguin mostrar la innovació en el seu treball i ajudar-los a connectar amb les comunitats periodístiques.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere