Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

ISE 2024: L’Ajuntament de Barcelona impulsa el sector audiovisual local i dona espai a nou empreses punteres a l’ISE

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El consistori dona suport a l’ecosistema audiovisual de la ciutat amb un estand propi, compartit amb el Clúster Audiovisual de Catalunya, i programació específica

La revolució dels platós de producció virtual, l’impuls de les experiències immersives i l’auge dels avatars, entre les tendències d’aquesta nova edició de l’ISE a Barcelona

Grans empreses com Sony, Filmin, així com Catalunya Film Festival, o associacions del sector dels videojocs i l’animació com Devicat o Proanimats intervindran a l’estand de l’Ajuntament amb ponències vinculades al sector

Barcelona aposta per les noves tecnologies audiovisuals i el creixement d’aquest sector i comptarà amb un pol creatiu al recinte de Palo Alto, un projecte que també es presentarà a l’ISE

L’Ajuntament de Barcelona referma el seu suport a l’ecosistema audiovisual de la ciutat i se suma a l’edició d’aquest 2024 al “Integrated Systems Europe” (ISE), que tindrà lloc al recinte de la Fira de Gran Via, entre el 30 de gener i el 2 de febrer. L’Ajuntament, amb la col·laboració del Clúster Audiovisual de Catalunya, tindrà un estand propi de 256 metres quadrats ubicat a l’àrea Congress Square. Aquest espai serà un aparador per al talent creatiu i audiovisual local i un punt de trobada de l’ecosistema a escala local i internacional, i acollirà nou empreses punteres dels sectors tecnològic i audiovisual.

Enguany, les tendències de la present edició de l’ISE vindran marcades per la revolució dels platós de producció virtual, l’impuls de les experiències immersives i l’auge dels avatars. L’agència de promoció econòmica Barcelona Activa acompanyarà les 9 empreses que tindran espai a l’estand municipal, que tenen en comú el seu paper destacat en el món audiovisual. Són empreses que apliquen les tecnologies més noves i avançades, com són la intel·ligència artificial o la robòtica.

A més, el consistori acollirà dins del seu estand taules rodones i ponències d’entitats de referència com Catalunya Film Festivals i grans empreses, com és el cas de SONY i FILMIN. Així mateix, tindran un paper destacat a l’estand municipal DEVICAT i PROANIMATS,  associacions professionals de videojocs i animació, que interactuaran amb  projectes creatius de l’escola de Mitjans Audiovisuals, EMAV.

Barcelona aposta per les noves tecnologies audiovisuals i el creixement econòmic a la ciutat d’aquest sector. La ciutat comptarà amb un pol creatiu a la nau E de Palo Alto amb 2.000 metres quadrats que, amb les empreses Ingenia Cultura, Arsmediatech i Lavinia, disposarà d’un laboratori i eines creatives per a les empreses d’aquest àmbit. I el pol de Palo Alto també serà protagonista d’una de les xerrades a l’estand municipal.

Programació d’activitats amb l’ecosistema local

La ciutat oferirà programació específica per a la fira, que enguany arriba a la seva 20a edició i consolida Barcelona com la capital mundial del talent audiovisual. Segons el rànquing International ICCA, de fet, la capital catalana és la quarta ciutat en organització de congressos internacionals i la primera en nombre d’assistents. I segons el  Decoding Global Talent, és la novena ciutat en atracció de talent a la ciutat.

El Clúster de l’Audiovisual de Catalunya, que agrupa 185 de les principals empreses i institucions de la indústria audiovisual catalana, portarà les novetats del sector a l’ISE, on abordarà tendències clau del sector com la revolució dels platós de producció virtual, l’impuls de les experiències immersives i l’auge dels avatars. Algunes de les seves empreses sòcies participaran en sessions a l’àgora de l’estand municipal com la que abordarà les tendències i novetats del sector i organitzarà, per primer cop, un Job Market perquè les empreses sòcies puguin incorporar nou talent als seus projectes. Es tracta d’un punt de trobada per facilitar el contacte directe entre empreses i candidats/es a través de reunions de deu minuts i dinàmiques participatives i es fa amb la col·laboració de Barcelona Activa, que s’encarrega de la selecció de candidatures.

L’estand de l’Ajuntament a l’ISE oferirà assessorament individualitzat dels diferents serveis municipals i  comptarà amb una zona àgora per fer reunions, presentacions i activitats col·lectives i  amb l’exposició audiovisual Solstici, una interpretació de quatre artistes (Bernard Arce, Foreal, Dedo Ciego i Maria Diamantes), que estarà oberta a les persones visitants de la fira. Es tracta d’una adaptació de l’exposició que OFFF Festival va portar a la plaça Universitat l’hivern passat. L’àgora acollirà activitats com la xerrada del director artístic del DHUB, José Luis de Vicente, sobre el festival Llum BCN i sobre la retrospectiva que proposa el col·lectiu britànic UVA al DHUB coincidint amb el festival.

Les empreses de Barcelona Activa presents a l’ISE:

Union Avatars.

Desenvolupen solucions d’identitat digital a empreses que busquen ampliar la seva presència en entorns i plataformes de realitat virtual i augmentada.

Presentaran la seva eina de creació d’avatars en 3D. Exposaran els darrers projectes realitzats al llarg de 2023 per a marques de moda, grups de música i fires d’innovació. Volen explicar com les marques i els esdeveniments poden utilitzar avatars en 3D i intel·ligència artificial com una manera innovadora d’interactuar amb el seu públic i promoure els seus productes o serveis.

ONInOFF.

Onionlab és una destacada empresa d’experiències immersives i creació digital que destaca a nivell nacional i mundial. Des de 2008, ha desenvolupat immersions culturals per a museus, festivals de llum, centres creatius i esdeveniments musicals. La seva última iniciativa, OnInOff, té com a objectiu revolucionar la creació d’espais immersius i interactius.

BLIT.

És un estudi creatiu especialitzat en la creació de contingut visual per a marques, esdeveniments, música i art i associat al Clúster Audiovisual de Catalunya.

Presentaran els seus nous cartells publicitaris “3D OOH”. El nou servei desenvolupat combina tecnologia d’última generació amb innovació creativa per tal d’oferir una experiència publicitària de caràcter immersiu.

INMERSIA

Desenvolupen la propera generació d’ulleres intel·ligents d’AR i VR per al seu ús diari oferint la millor experiència immersiva amb tecnologia òptica pròpia patentada.

Presentaran el darrer prototip d’ullera VR-AR, molt més evolucionat que incorpora ara un innovador sistema de “foveació”. Aquest sistema permet redistribuir els píxels de la imatge proporcionant una resolució equivalent a un projector 8K.

Metacampus.

És un Hub de Desenvolupament Professional que prepara a empreses, professionals, start-ups i marques en Economia Virtual, Eines d’IA, Cultura i llenguatge Web3, NFTs i Plataformes Metavers.

Presentaran la seva plataforma ‘edtech’ basada en l’Economia virtual. Aquesta eina educativa permet adquirir noves habilitats en entorns digitals adaptant-se a les necessitats dels diferents perfils d’usuaris.

RoadMovie.

Laboratori o centre de producció, de recerca aplicada i d’innovació, orientat a promoure i divulgar les noves tecnologies, la creativitat i la recerca cultural aplicada al món del cinema i de la intel·ligència artificial. Estan treballant en tres projectes:

1) una aplicació per retroalimentar en temps real el tall de les pel·lícules (ideal en postproducció). 2) una aplicació per a productors que facilita la gestió de la informació a l’hora d’accedir a finançament. 3) una aplicació de cerca i gestió de continguts audiovisuals per a creadors, arxius, emissores… mitjançant tecnologia IA.

Lowkeymoves.

Aquesta pime és una empresa creativa que treballa la intersecció entre música, cultura, tecnologia i marques mitjançant la innovació IA i està, també, associada al Clúster.

Presentarà una solució d’avatars digitals impulsats per IA capaços d’interactuar amb persones mitjançant converses naturals, des de “Brand Ambassadors” a assistents virtuals. Diana per a marques B2C i també per a institucions.

Van estar seleccionats com una de les agències-artistes del Projecte DIGITAL IMPACT al Museu Disseny Hub.

FEEDER.

Aquesta start-up ha desenvolupat un model IA entrenat per ells, capaç de predir l’èxit de qualsevol contingut de vídeo, eina ideal per als creadors de continguts.

A ISE 2024 volen presentar la seva nova tecnologia Predictive AI de reconeixement facial. Volen fer demostracions en directe, perquè la seva tecnologia permet analitzar les reaccions de les persones en temps real.

JCS Multimedia Design.

Aquesta pime està altament orientada a la innovació. Els seus socis decideixen ampliar les línies de negoci del seu estudi, GroggyStudio, adquirint JCS. Especialitzats en solucions IA, Realitat Augmentada, Hologrames i 3D.

Solució a ISE 2024: projectes a mida per a empreses de qualsevol sector que tinguin alta sensibilitat per a digitalitzar-se i innovar mitjançant tecnologies VR, AR, 3D, IA.

El conjunt d’aquestes empreses estimen doblar la seva facturació i arribar als sis milions d’euros aquest 2024, i dona feina a un centenar de persones, apostant pel talent creatiu a la ciutat.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere