Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Programa Beatriu de Pinós 2024: Ajuts a investigadors amb experiència internacional i perquè s’incorporin a universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya destina una dotació de 9.171.882 euros al Programa Beatriu de Pinós d’ajuts a la contractació de personal investigador postdoctoral al sistema català de ciència i tecnologia. Per tant, manté el pressupost de l’anterior convocatòria, que ja va augmentar en mig milió d’euros respecte a altres edicions.

El programa permetrà contractar 60 investigadors i investigadores amb experiència internacional que s’incorporaran a universitats, centres de recerca, fundacions hospitalàries i Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS) de Catalunya.

La convocatòria, que estarà oberta fins al pròxim 5 de març, a les 14.00 h, té com a requisit que les persones candidates han d’acreditar un mínim de dos anys d’experiència postdoctoral a l’estranger.

Les Beatriu de Pinós formen part de les polítiques de suport al talent investigador del Departament de Recerca i Universitats, que inclouen convocatòries d’ajuts per a totes les etapes de la carrera investigadora, com ara, en l’àmbit predoctoral, la de Doctorats Industrials o la Joan Oró.

Seguint les bones pràctiques de la UE

El programa, que es va iniciar l’any 2005, segueix les recomanacions i bones pràctiques de la Unió Europea per al desenvolupament professional de personal investigador, i amb aquest objectiu ofereix als beneficiaris formació en competències transversals per millorar les seves perspectives professionals. A més, fomenta la ciència oberta i les activitats de divulgació per difondre els resultats de la recerca a la societat i per despertar vocacions científiques. En aquest sentit, la convocatòria manté la durada dels contractes en tres anys, així com les condicions salarials i les aportacions complementàries per a fer activitats de recerca i formació, garantint així la continuïtat de les millores introduïdes en les edicions anteriors.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere