Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat de Barcelona / Club de la UB divulga: Activitat per les escoles de Primària “De nenes a científiques”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Segons les Nacions Unides, en els darrers anys la comunitat internacional ha fet un gran esforç per inspirar i promoure la participació de les dones i de les nenes en la ciència. Tot i això, les dones encara troben obstacles per treballar en l’àmbit científic. Per això, l’any 2016 l’Assemblea General de les Nacions Unides va decidir proclamar l’11 de febrer el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

Aquesta efemèride és una oportunitat per sensibilitzar el públic general. Ens permet cridar l’atenció dels mitjans de comunicació i dels governs sobre un problema que continua sense ser resolt i respecte del qual cal emprendre mesures i accions polítiques específiques. 

Tenint això en compte, la Universitat de Barcelona / UB divulga proposa una activitat a les escoles de primària per treballar sobre aquest tema.

De nenes a científiques

Com arriba una científica a ser-ho? Totes ho tenien molt clar des de ben petites? Qualsevol nena pot arribar a fer de la recerca la seva professió? La resposta és afirmativa i, com a mostra, aquí en teniu alguns exemples! Quatre científiques de la Universitat de Barcelona s’adrecen als infants de primària, especialment a les nenes, per compartir la seva història personal. Són quatre dones d’edats diverses, en diferents moments personals i professionals, que expliquen el seu camí individual fins a arribar al punt en què es troben ara.

Aquest vídeo busca generar el debat dins de les aules d’educació primària perquè les generacions futures no repeteixin els patrons actuals. La iniciativa demana a les escoles que, un cop visualitzat el vídeo, retornin propostes que els infants hagin pensat per solucionar el problema. Com podríem fer que hi hagués tantes dones com homes fent recerca? Se us acudeix una solució? La resposta més enginyosa s’utilitzarà com a base per crear una imatge institucional per a l’11 de febrer de l’any vinent.

Aquesta activitat està impulsada per la delegada del rector per a la divulgació científica i coordinada per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I).

-A qui s’adreça el projecte: alumnat de primària.

-Què es demana: enviar propostes d’accions o mesures per revertir el desequilibri de representació entre homes i dones en el món de la recerca. Un cop rebuda la proposta, se sol·licitarà, per correu electrònic, el document de tractament de dades signat.

-Data màxima per enviar les propostes: 29 de febrer.

Què s’ofereix com a agraïment: totes les propostes es publicaran a la pàgina web del projecte, i la proposta seleccionada s’utilitzarà com a base per crear una imatge institucional per a l’11 de febrer de l’any vinent.

En aquesta edició, i amb motiu de la col·laboració amb la Càtedra UB de Perspectiva de Gènere i Feminismes Ciutat de Cornellà, els centres educatius de Cornellà de Llobregat que participin en el projecte poden sol·licitar la visita d’una de les investigadores protagonistes del vídeo.

Dossier de l’activitat … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere