Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Programat el X “Seminari Catalunya Futura” de la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació: “La formació al llarg de la vida a Catalunya: d’un repte compartit a una estratègia conjunta”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (Plataforma CTI) organitza al X Seminari Catalunya Futura que tindrà lloc el dimecres 20 de març, de 9.00 h a 14.00 h, al CaixaForum Macaya sota el títol “La formació al llarg de la vida a Catalunya: d’un repte compartit a una estratègia conjunta”.

El Seminari, impulsat per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, té per objectiu contribuir a que Catalunya faci una aposta decidida per l’aprenentatge permanent com a element clau per a la requalificació professional de les persones treballadores i l ’educació d’una ciutadania crítica i responsable, compromesa en la construcció de societats més sostenibles i inclusives.

PROGRAMA

09:00 h. Acte de benvinguda Quim Salvi, vicepresident de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i rector de la Universitat de Girona (UdG), Juan José López Burniol, vicepresident de la Fundació “la Caixa” i un Representant de la Comissió Europea.

09:15 h. Ponència principal “El desenvolupament de l’aprenentatge al llarg de la vida a l’educació superior des d’una perspectiva global” Juan Freire, research fellow de l’Innovation Hub Europe (Institute for the Future of Education, Tecnológico de Monterrey)

10:00 h. Presentació d’experiències internacionals per a la promoció de la formació al llarg de la vida. Vicente Atxa, rector de la Mondragon Unibertsitatea, Julia O’Connor, líder del projecte sobre microcredencials a l’Irish Universities Association i un Representant del govern alemany.

Moderadora: Marina Casals, cap del Centre Internacional de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

11:30 h. Taula rodona “Les microcredencials: instruments per a la formació permanent, l’ocupabilitat i la igualtat d’oportunitats”

Àngels Fitó, rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Carlos Delgado, vicerector d’Estratègia i Educació Digital i delegat del Rector per a Microcredencials Digitals de la Universidad Carlos III de Madrid 

Sílvia Miró, directora de l’Àrea de Treball de la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) (pdc)

Jaume Blasco, consultor i analista sobre polítiques públiques i exmembre del gabinet del ministre d’Universitats del Govern d’Espanya

Moderadora: Maria Valdés, vicerectora d’Estudis i d’Innovació Docent de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i coordinadora del grup de treball de la CRUE sobre microcredencials 

12:30 h. Taula de debat: Claus per impulsar una política pública de formació contínua de nivell superior

Laia Arnal, directora general de Transferència i Societat del Coneixement de la Generalitat de Catalunya

Francesc Xavier Grau, president de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya)

Joan Gispets, vicerector de Política Acadèmica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i director acadèmic de la Fundació Politècnica de Catalunya

Fabián Mohedano, president de l’Agència Pública de Formació i Qualicació Professionals de Catalunya i president del Consell de Formació i Qualicació Professionals de Catalunya (pdc)

Ariadna Rectoret, directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC)

Moderador: Narcís Bosch, director gerent del Consell General de Cambres de Catalunya (CGCC) 

13:30 h. Presentació del document preliminar sobre l’impuls de la formació al llarg de la vida a Catalunya

Josep M. Vilalta, secretari executiu de l’ACUP

Sílvia Miró, directora de l’Àrea de Treball de la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) (pdc)

14:00 h. Acte de cloenda Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere