Programat el X “Seminari Catalunya Futura” de la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació: “La formació al llarg de la vida a Catalunya: d’un repte compartit a una estratègia conjunta”
La Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (Plataforma CTI) organitza al X Seminari Catalunya Futura que tindrà lloc el dimecres 20 de març, de 9.00 h a 14.00 h, al CaixaForum Macaya sota el títol “La formació al llarg de la vida a Catalunya: d’un repte compartit a una estratègia conjunta”.
El Seminari, impulsat per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, té per objectiu contribuir a que Catalunya faci una aposta decidida per l’aprenentatge permanent com a element clau per a la requalificació professional de les persones treballadores i l ’educació d’una ciutadania crítica i responsable, compromesa en la construcció de societats més sostenibles i inclusives.
PROGRAMA
09:00 h. Acte de benvinguda Quim Salvi, vicepresident de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i rector de la Universitat de Girona (UdG), Juan José López Burniol, vicepresident de la Fundació “la Caixa” i un Representant de la Comissió Europea.
09:15 h. Ponència principal “El desenvolupament de l’aprenentatge al llarg de la vida a l’educació superior des d’una perspectiva global” Juan Freire, research fellow de l’Innovation Hub Europe (Institute for the Future of Education, Tecnológico de Monterrey)
10:00 h. Presentació d’experiències internacionals per a la promoció de la formació al llarg de la vida. Vicente Atxa, rector de la Mondragon Unibertsitatea, Julia O’Connor, líder del projecte sobre microcredencials a l’Irish Universities Association i un Representant del govern alemany.
Moderadora: Marina Casals, cap del Centre Internacional de la Universitat Rovira i Virgili (URV).
11:30 h. Taula rodona “Les microcredencials: instruments per a la formació permanent, l’ocupabilitat i la igualtat d’oportunitats”
Àngels Fitó, rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Carlos Delgado, vicerector d’Estratègia i Educació Digital i delegat del Rector per a Microcredencials Digitals de la Universidad Carlos III de Madrid
Sílvia Miró, directora de l’Àrea de Treball de la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) (pdc)
Jaume Blasco, consultor i analista sobre polítiques públiques i exmembre del gabinet del ministre d’Universitats del Govern d’Espanya
Moderadora: Maria Valdés, vicerectora d’Estudis i d’Innovació Docent de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i coordinadora del grup de treball de la CRUE sobre microcredencials
12:30 h. Taula de debat: Claus per impulsar una política pública de formació contínua de nivell superior
Laia Arnal, directora general de Transferència i Societat del Coneixement de la Generalitat de Catalunya
Francesc Xavier Grau, president de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya)
Joan Gispets, vicerector de Política Acadèmica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i director acadèmic de la Fundació Politècnica de Catalunya
Fabián Mohedano, president de l’Agència Pública de Formació i Qualicació Professionals de Catalunya i president del Consell de Formació i Qualicació Professionals de Catalunya (pdc)
Ariadna Rectoret, directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC)
Moderador: Narcís Bosch, director gerent del Consell General de Cambres de Catalunya (CGCC)
13:30 h. Presentació del document preliminar sobre l’impuls de la formació al llarg de la vida a Catalunya
Josep M. Vilalta, secretari executiu de l’ACUP
Sílvia Miró, directora de l’Àrea de Treball de la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) (pdc)
14:00 h. Acte de cloenda Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya