Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

En marxa l’Escola de Salut Catalana en línia amb un Comitè Pedagògic d’Experts

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

A través d’un espai web, ofereix recursos per la salut amb evidència científica i també accions amb modalitat presencial i en línia

L’objectiu és apoderar en la presa de decisions individuals i col·lectives en totes les qüestions de salut i convertir-se en una eina útil pels professionals i per a la ciutadania

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha presentat  l’Escola de Salut Catalana, un espai web sobre salut que vol convertir-se en una eina útil de consulta pels professionals i per als pacients, familiars, cuidadors i al conjunt de la ciutadania, en general.

L’Escola ofereix recursos d’educació per a la salut amb evidència científica, validats per un Comitè Pedagògic d’Experts, que vetllarà també per a la seva actualització i innovació pedagògica. També oferirà accions amb modalitat presencial i en línia, i fomentarà l’aprenentatge a través de la interacció i de les experiències i coneixements entre iguals o experts. L’objectiu final és afavorir la capacitació i l’apoderament per a la presa de decisions individuals i col·lectives en totes les qüestions de salut, des de l’àmbit de la prevenció i la promoció, com també en les diferents fases d’una malaltia i en el seu acompanyament, tant des del punt de vista del pacient com del seu entorn.

En l’acte de presentació, aquest migdia (31/01/2024) al Departament de Salut, el conseller Manel Balcells i Díaz, ha remarcat que “l’Escola és un projecte de país, ambiciós i treballat, que ha de generar xarxa” i confia que serà “una eina útil per als professionals i també per a la ciutadania a l’hora de prendre decisions informades sobre la salut”.

L’Escola té quatre funcions destacades que impliquen planificar, dissenyar i gestionar activitats formatives; avaluar i validar recursos externs existents per fer-ne d’altaveu; fomentar la participació ciutadana en l’educació per a la salut, i finalment, treballar des de la perspectiva de la igualtat de gènere i altres factors d’equitat en salut. Tots els continguts de l’Escola comptaran amb una comunicació entenedora, clara i accessible.

Durant l’acte de presentació, s’ha fet també una taula d’experiències amb la participació de pacients, familiars i professionals que han compartit les seves vivències i coneixements. L’Escola està adscrita a la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut i està alineada amb el Pla de salut 2021-2025.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere