Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Apuntalada la construcció del nou CAMPUS DE SALUT de l’Hospital Clínic Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S’ha signat (29/01/2024), al Palau de la Generalitat, el conveni vinculant entre la Generalitat de Catalunya, l’Hospital Clínic Barcelona, la Universitat de Barcelona, els Ajuntaments de Barcelona, Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat, i la Diputació de Barcelona, per a la construcció del nou campus de salut de l’Hospital Clínic.

Aquest conveni fixa un marc conjunt de col·laboració entre totes les institucions per promoure el desenvolupament urbanístic per a la construcció del nou campus al servei d’esports de la Universitat de Barcelona. L’ampliació de l’Hospital Clínic i el trasllat de la Facultat de Medicina de la UB té com a objectiu augmentar les seves potencialitats, com són l’aprofundiment de la seva excel·lència sanitària, universitària, científica i tecnològica. També es fa una aposta per la sostenibilitat des d’un punt de vista mediambiental, econòmic i social.

L’Hospital Clínic Barcelona és un equipament hospitalari de referència, amb una capacitat clínica del màxim nivell i d’alta tecnologia. Té una forta vocació per l’ensenyament universitari i per la recerca científica. És un dels complexos sanitaris més importants del país i d’Europa.

Aquest nou campus, que respon a les necessitats  de creixement, de millora del servei i de l’excel·lència, inclourà l’ampliació de l’Hospital, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i altres equipaments assistencials, universitaris, científics i de recerca que s’acordin.

Des de les administracions locals participants, junt amb la Generalitat de Catalunya, es promouran les mesures de planificació urbanística i es farà una planificació del transport públic i privat i de l’accessibilitat requerida.

La futura construcció de les noves instal·lacions permetrà mantenir dispositius de l’hospital també a les seus de Villarroel, Plató i la Maternitat per cobrir les necessitats de la població de referència. L’emplaçament actual de l’hospital a l’Eixample inclourà serveis assistencials, de docència, recerca i innovació a mantenir i nous equipaments municipals i d’esponjament de l’espai públic.

El Dr. Josep M. Campistol, director general del Clínic Barcelona, valora de forma molt positiva la signatura d’aquest conveni vinculant: “des de l’inici totes les institucions han estat alineades per tirar endavant aquest projecte que cobreix una necessitat ciutadana prioritària i ara ja es posa en marxa tota la maquinària per fer-lo realitat”. “Des de l’Hospital ja estem treballant en el pla funcional per definir els usos de les noves instal·lacions que constituiran un nou pol que ha de continuar posant a Catalunya al capdavant en l’àmbit de la salut a Europa i al món”, afegeix.

Definint el futur de l’Hospital Clínic

El febrer del 2021, la Generalitat de Catalunya, per mitjà del Departament de Salut, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona van signar un primer Protocol destinat a estudiar els possibles emplaçaments del futur nou complex.

Els Comissionats de coordinació arquitectònica/urbanística i de coordinació sanitària que hi van participar van emetre un informe, a finals del mateix any, en el que es proposava com a nova ubicació per acollir aquest projecte l’espai que actualment ocupen les pistes esportives de la Universitat de Barcelona.

El maig de 2022 es va subscriure un nou Protocol ampliant la col·laboració a la Universitat de Barcelona i al Consorci Hospital Clínic de Barcelona, per avaluar aquesta proposta. Producte de l’aplicació d’aquest instrument de col·laboració, el febrer de 2023 es va assolir un acord entre totes les institucions participants establint l’adequació i viabilitat d’aquest emplaçament als efectes d’ubicar l’activitat assistencial, docent, de recerca i innovació del futur Hospital Clínic Barcelona.

+++

IMATGE: Rain Mazumder | Mustang News©.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere