Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Esade – Universitat Ramon Llull es prepara com a col·laborador acadèmic oficial del “4 Years From Now” (4YFN) en el marc del Mobile World Congress

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Sota el lema “Connected Minds. Leaders of Green Futures”, Esade lidera la vertical GreenTech del 4YFN, coincidint amb el 10è aniversari de la fira, i reafirma la seva aposta per abordar amb urgència els desafiaments ambientals i socials

L’escola de negocis departirà sobre la transformació energètica, el disseny i la implementació d’estratègies efectives d’IA, la sostenibilitat de l’aprenentatge automàtic, la integració de talent i l’èxit corporatiu i presentarà idees per contribuir a un món més verd

Esade – Universitat Ramon Llull participa, per vuitè any consecutiu, com a col·laborador acadèmic oficial a 4 Years From Now (4YFN), la trobada de referència mundial en l’àmbit de l’emprenedoria i la innovació, en el marc del Mobile World Congress. Sota el lema “Connected Minds. Leaders of Green Futures”, Esade liderarà la vertical GreenTech del 4YFN, que la fira ha impulsat aquest any, coincidint amb el seu 10è aniversari, i que entre el 26 i el 29 de febrer reunirà a Barcelona emprenedors, start-ups i professionals vinculats a aquest ecosistema. Aquesta participació reafirma l‟aposta de l‟escola per abordar amb urgència els desafiaments ambientals i socials, així com la necessitat de promoure pràctiques empresarials responsables per construir un futur més sostenible.

“En un món redefinit per la tecnologia i la sostenibilitat són més necessaris que mai els líders conscients i responsables. A Esade, estem compromesos amb el desenvolupament de professionals i emprenedors, que comprenguin i aprofitin el potencial transformador de la intel·ligència artificial i altres tecnologies disruptives, i es converteixin en agents del canvi, per construir unes societats més sostenibles, ètiques i equitatives”, ha explicat Xavier Mendoza, director general d’Esade.

Transformació energètica, sostenibilitat, talent i IA

En el marc del 4YFN, Esade organitza diverses sessions i participa en diversos debats per abordar qüestions com la transformació energètica, de la mà d’estudiants i participants a la iniciativa Challenge Based Innovation (CBI), impulsada per l’@IdeaSquare i el Departament d’Innovació del CERN, juntament amb el Fusion Point d’Esade, per desenvolupar prototips que donin resposta a reptes que té plantejats la humanitat, com ara millorar la qualitat de l’aire o presentar idees per a un món més verd, a través d’un panell organitzat per l’Esade Entrepreneurship Institute (EEI) i l’Esade Center for Social Impact (ECSI), on l’emprenedoria s’uneix a l’impacte social per contribuir a un món més sostenible.

Experts d’Esade també analitzaran com dissenyar i implementar estratègies efectives d’intel·ligència artificial per posicionar les organitzacions a l’avantguarda de la innovació i la competitivitat. A més, debatran com fer que l’aprenentatge automàtic sigui sostenible, en un panell en què experts d’Esade i d’altres institucions reflexionaran sobre l’equilibri necessari per a un ús responsable de la intel·ligència artificial per evitar conseqüències ambientals no desitjades. En aquest marc, un altre plafó organitzat per Esade tractarà de la necessitat d’unir el talent amb l’èxit corporatiu i de com les empreses que adopten la sostenibilitat tenen més capacitat per atraure el millor talent.

El bé comú, aposta educativa d’Esade

La col·laboració d’Esade a la vertical GreenTech del 4YFN respon a l’aposta de l’escola d’inspirar els líders futurs amb una clara vocació d’impacte social, perquè siguin conscients i capaços de transformar la societat i les empreses, aprofitant tot el potencial que ofereixen la intel·ligència artificial i els nous avenços tecnològics com a eines al servei del bé comú i del progrés.

Aquesta vocació es tradueix en l’evolució dels programes acadèmics i la creació de nous títols, com el Bachelor in Artificial Intelligence for Business, el Bachelor in Transformational Leadership and Social Impact, el Màster of Science in Sustainability o el programa Gestió Sostenible i Agenda 2030 d’Esade Executive Education, amb l’objectiu de formar professionals capaços de generar impacte, tant en la creació de noves empreses com en la transformació de les ja existents, i abordar de manera efectiva els desafiaments en constant evolució del mercat laboral. A més, també s’han adaptat els programes acadèmics existents per incorporar-hi la dimensió de la sostenibilitat de manera transversal i s’han desplegat més assignatures que aborden diferents dimensions en aquest àmbit.

+++

Fotografia: 4YFN 2023.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere