Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Catalunya: Educació rectifica i mantindrà les proves orals de català aquest curs, però amb una mostra de centres

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya havia optat inicialment per ajornar l’avaluació per la sobrecàrrega de treball d’escoles i instituts

La consellera d’Educació, Anna Simó, ha demanat al Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu (CSASE) que mantingui l’avaluació oral de català que es va iniciar el curs passat. El departament havia decidit ajornar-la aquest curs després de consultar-ho amb la Junta de Direccions per la sobrecàrrega de treball pels centres que suposa la implantació de les altres noves proves diagnòstiques fixades per llei

Finalment, ha decidit que es mantinguin, tot i que amb una mostra ampliada de 130 centres educatius de primària i secundària. D’aquesta forma, apunten, es farà compatible el monitoratge de l’estat de la llengua catalana als centres i la descàrrega de tasques d’avaluació als centres educatius.

Simó s’ha compromès a fer una revisió immediata dels criteris d’avaluació del sistema educatiu que s’havien fixat a inici de curs. Fonts del departament han destacat que aquest serà el curs amb una avaluació més extensa de la llengua catalana, que serà avaluada en les tradicionals proves de competències bàsiques a 6è de primària i 4t d’ESO; a les proves orals de forma mostral en els mateixos cursos; i per primera vegada a les proves diagnòstiques de 4t de primària i 2n d’ESO, on s’avaluen també la comprensió oral i la comprensió escrita en català i aranès.

La consellera s’ha emparaulat a millorar el mètode d’avaluació en les proves del 2025 perquè les proves orals puguin ser més compatibles amb l’avaluació de les competències bàsiques i les noves proves diagnòstiques.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere