Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

País Valencià: Per raons ideològiques Educació destitueix Vicent Soler de president del Consell Social de la Universitat de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació de Govern Valencià ha decidit de destituir Vicent Soler de president del Consell Social de la Universitat de València (UV) i del càrrec al capdavant de la Fundació Universitat-Empresa Adeit de la UV amb l’argument de cercar un perfil més empresarial, el nom del qual serà anunciat aquests dies vinents.

Segons que han confirmat a Europa Press fonts del departament, Soler ja ha estat informat d’aquesta decisió en una conversa que ha estat cordial. L’ex-conseller d’Hisenda va ser nomenat president del Consell Social i la Fundació Adeit de la UV el maig passat, en substitució de María Emilia Adán.

Vicent Soler té una trajectòria àmplia en l’àmbit universitari i és expert en el coneixement de l’economia i la societat valenciana. Llicenciat en econòmiques, va ser catedràtic d’economia aplicada i director del Departament d’Estructura Econòmica de la UV, com també degà de la Facultat d’Economia de la mateixa universitat.

En l’àmbit polític, entre més càrrecs, va ser conseller d’Administració Pública de la Generalitat, regidor a l’Ajuntament de València i, conseller d’Hisenda i Model Econòmic amb el govern del Botànic entre el 2015 i el 2022.

El PSPV titlla la decisió de lamentable

El síndic del Partit Socialista del País Valencià a les Corts, José Muñoz, ha titllat de lamentable la destitució de Soler, i ha exigit al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que recapaciti. “Aquesta mena de decisions el deixen en molt mal lloc”, ha dit.

Muñoz ha demanat, en declaracions als mitjans de comunicació, que mantinguin Soler al capdavant del Consell Social de la UV, perquè ha defensat que era una persona important per a la societat valenciana de prestigi reconegut:

“La seva transcendència política i el seu compromís vital per l’autogovern valencià i el desenvolupament de les polítiques públiques en favor de la ciutadania fan evident que es tracta d’una persona clau en la societat valenciana de reconegut prestigi i que compta amb l’afecte i respecte de tots els valencians i valencianes.”

“La destitució del professor Vicent Soler demostra que Mazón s’ha instal·lat directament en el sectarisme i en la censura“, ha criticat. Alhora, ha remarcat que, quan Ximo Puig va accedir a la presidència de la Generalitat el 2015, va mantenir en aquests càrrecs les persones que els ocupaven. “No pot ser el president d’uns pocs valencians; és el president de tots els valencians”, ha reblat.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere