Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català crea un programa per millorar la presència de les arts i la cultura en l’educació

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Els Serveis Territorials del Departament d’Educació a l’Alt Pirineu i Aran, Baix Llobregat, Barcelonès, Catalunya Central, Girona, Lleida, Maresme-Vallès Oriental, Penedès, Tarragona, Terres de l’Ebre i Vallès Occidental incorporaran tècnics de cultura

El Govern ha aprovat el programa temporal per a la millora de la presència de les arts i la cultura a l’educació. El principal objectiu d’aquest programa és facilitar la connexió entre professionals de la cultura i l’educació, amb la voluntat d’aprofitar el paper enriquidor de les arts a l’aula, ja que poden contribuir a millorar diverses habilitats i a reforçar l’aprenentatge social i emocional; garantir l’accés de tot l’alumnat a la cultura, o afavorir la implicació de professionals de la cultura en els àmbits educatius.

Altres objectius del programa són:

  1. Desenvolupar actuacions per enfortir l’accés a la cultura per part d’infants i joves;
  2. potenciar els programes culturals en centres educatius d’especial vulnerabilitat per impulsar la cultura com a eina d’inclusió social i,
  3. fomentar les iniciatives culturals a disposició dels centres educatius i treballar per garantir que aquest impuls de les arts i la cultura en l’educació sigui efectiu arreu del territori.

El programa temporal d’impuls de les arts en l’educació preveu la creació de catorze llocs de treball. L’equip de direcció, que treballarà des del Departament de Cultura en coordinació activa amb el Departament d’Educació; i l’equip territorial, format per 11 tècnics de Cultura que treballaran des dels Serveis Territorials del Departament d’Educació (excepte Barcelona) a l’Alt Pirineu i Aran, Baix Llobregat, Barcelonès, Catalunya Central, Girona, Lleida, Maresme-Vallès Oriental, Penedès, Tarragona, Terres de l’Ebre i Vallès Occidental. Aquestes persones posaran en relació els centres educatius i els equipaments i projectes culturals que hi ha al territori.

Antecedents del programa

Des d’aquesta legislatura, els Departaments d’Educació i Cultura treballen plegats en diverses iniciatives, com pot ser el Pla Nacional del Llibre i la Lectura, la campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’, i noves accions de foment del català, entre altres. En el marc d’aquesta feina conjunta, els dos Departaments impulsen ara aquest nou programa. La iniciativa també sorgeix arran de les conclusions extretes després de la celebració del primer Fòrum de les Arts a l’Educació organitzat pel CoNCA, que va suposar la signatura de la Carta de les Arts a l’Educació.

+++

Fotografia: L’Escola “L’Univers” de Barcelona.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere