Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Oberta la Convocatòria del Premi UPC / Universitat Politècnica de Catalunya de Ciència-Ficció Miquel Barceló 2024

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Fins a les 14 hores del dilluns 1 d’abril està obert el termini per presentar narracions inèdites al Premi UPC de Ciència-Ficció Miquel Barceló 2024. Un guardó de caràcter internacional que convoca, cada dos anys, el Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC).

El certamen atorga un premi de 2.000 euros per al guanyador i l’edició i publicació de l’obra guanyadora en format digital i en format paper, de forma conjunta entre la UPC i l’editorial Apache Libros, especialitzada en l’edició de novel·les de ciència-ficció, terror i llibres il·lustrats, dins de la col·lecció ‘Biblioteca de Ciencia-Ficción en Español’. El jurat pot atorgar també dues mencions honorífiques, una d’elles a la millor narració presentada per un membre de la UPC.  

Convocat des del 1991 pel Consell Social de la Universitat, el guardó s’ha consolidat com un dels certàmens referents a l’Estat espanyol en aquest àmbit. Prova d’això són les 2.300 obres presentades des de la seva creació, una xifra que mostra també l’interès creixent d’aquest gènere literari. Des de l’edició 2022 porta el nom del professor Miquel Barceló (1948-2021), doctor en informàtica i enginyer aeronàutic, divulgador científic, amant de la ciència-ficció i impulsor del Premi.

Les obres es poden presentar en català, castellà, anglès o francès, a la seu electrònica de la UPC.

Bases del Premi UPC de Ciència-Ficció Miquel Barceló … clicar aquí

+++

Fotografia: El professor Miquel Barceló.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere