Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Mor Gabriel Ferraté rector emblemàtic de la UPC i rector fundador de la UOC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Qui era Gabriel Ferraté i Pascual?

Gabriel Ferraté i Pascual (Reus, Baix Camp, 1932) va ser enginyer industrial i perit agrícola. La seva activitat professional, científica i investigadora es va centrar en els camps de la informàtica, l’automàtica i la robòtica.

Des del 1968 va ser catedràtic d’Automàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona, centre universitari que va dirigir del 1969 al 1972. Del 1972 al 1994 va ser rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb un parèntesi del 1976 al 1978, quan va ser nomenat director general d’Universitats i Investigació, i més tard director general de Política Científica del Ministeri d’Educació. El 1995 va fundar la Universitat Oberta de Catalunya i en va ser escollit rector, càrrec que va ocupar fins al 2005.

Va ser membre del Comitè Executiu de la International Federation of Automatic Control (IFAC), director de l’Institut de Cibernètica i vicepresident del Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT). També va ser president de l’Institut Cerdà i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i del Centre de Lectura de Reus.

Va ser investit doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de Madrid i per la Universitat de Lleida. El 1996 va rebre la Creu de Sant Jordi, i el 2017 la UOC li va lliurar la Medalla d’Honor, la més alta distinció de la Universitat.

Molts el recordaran com el savi visionari que va fundar la primera universitat en línia del món.

+++

El recordarem i l’enyorarem …

La redacció de LO CAMPUS DIARI

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere