Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de Barcelona convoca el XIX Premi de treballs de recerca de batxillerat per a la Pau

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Fins al 22 de març de 2024, s’hi poden presentar treballs de recerca de batxillerat que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau.

La Fundació Solidaritat UB, conjuntament amb l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP-ICE) de la Universitat de Barcelona, convoca la dinovena edició del Premi de Recerca per a la Pau, al qual es poden presentar treballs de recerca de batxillerat que hagin fet estudiants matriculats/des als centres educatius catalans durant el curs 2023-2024 i que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau.

Entre les diverses temàtiques vinculades a aquest àmbit hi ha la sostenibilitat, la protecció i defensa dels drets humans, la participació ciutadana, la solidaritat internacional, l’economia solidària, les iniciatives per la justícia social i global, els conflictes o la interculturalitat.

Els objectius del guardó són promoure l’educació per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca.

El premi el resol un jurat interdisciplinari format íntegrament per professorat de la Universitat de Barcelona que, per elegir el treball guardonat, té en compte els criteris següents:

  • La vinculació i coherència del treball amb la cultura de pau.
  • El raonament crític i el rigor metodològic en el desenvolupament de la recerca.
  • La inclusió de la interdependència local i global en l’anàlisi de la problemàtica.
  • L’originalitat.
  • La contribució de la recerca a il·lustrar i dotar de contingut la cultura de pau.

El guardó té una dotació de 1.000 euros, que es reparteixen de forma igualitària entre l’estudiant autor/a del treball premiat i el centre educatiu on s’ha realitzat.

Per optar al premi, els treballs s’han de presentar per correu electrònic a la Fundació Solidaritat UB fins al 22 de març de 2024. Més informació a les bases de la convocatòria.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere