Lluís Francesc Marsal de la Universitat Rovira i Virgili, nou director acadèmic del Pla Serra Húnter de professorat per al període 2024-2027
Marsal és catedràtic d’universitat de tecnologia electrònica de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i investigador ICREA Acadèmia
El consell assessor del Pla Serra Húnter es reunirà el pròxim 14 de març
Lluís Francesc Marsal Garví, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha estat nomenat nou director acadèmic del Pla Serra Húnter de professorat contractat de les universitats públiques catalanes per al període 2024-2027. La designació del nou director és una prerrogativa del conseller del Departament de Recerca i Universitats, Joaquim Nadali Farreras, que l’ha escollit després d’haver escoltat les propostes de les universitats entre acadèmics amb prestigi i trajectòria professional reconeguts i amb vinculació permanent i servei actiu en una de les universitats públiques catalanes.
Lluís F. Marsal serà doncs l’encarregat de gestionar la quarta etapa del Pla Serra Húnter que ara s’inicia després que el Govern de la Generalitat l’aprovés el passat mes de desembre per als pròxims quatre anys. El nou Pla, que manté l’esperit dels anteriors com a instrument per contribuir a la captació de professorat d’excel·lència acadèmica internacional, inclou una nova modalitat sènior destinada a la contractació de professorat distingit.
Els principals objectius del nou Pla Serra Húnter consisteixen a promoure a les diferents universitats públiques catalanes la contractació de professorat altament qualificat en docència i recerca i amb mèrits homologables als estàndards internacionals; afavorir la concurrència dels millors aspirants en un ampli entorn d’institucions d’arreu del món, incloses les de Catalunya; i atraure, retenir i recuperar talent per al sistema d’universitats de Catalunya desenvolupant dues branques diferenciades del Pla, el PSH General i el PSH Sènior.
Consell assessor del Pla
El Pla Serra Húnter també consta d’un Consell Assessor integrat per entre cinc i deu acadèmics o acadèmiques reconeguts i amb trajectòria internacional designats pel titular del Departament. La primera reunió d’aquest òrgan presidit pel conseller Nadal tindrà lloc el pròxim 14 de març. Integren el Consell Assessor els següents membres:
- Joaquim Albareda Salvadó, de la Universitat Pompeu Fabra (UPF)
- Luisa F. Cabeza Fabra, de la Universitat de Lleida (UdL)
- Carolina Gala Durán, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
- Pilar García Almirall, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
- Mònica González Carrasco, de la Universitat de Girona (UdG)
- Antonio Huerta Cerezuela, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
- Rosa Maria Marcé Recasens, de la Universitat Rovira i Virgili (URV)
- Genoveva Martí Campillo, de la Universitat de Barcelona (UB)
- Josep Montserrat Molas, de la Universitat de Barcelona (UB)
- Núria Sebastián Gallés, de la Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Lluís Francesc Marsal
Lluís Francesc Marsal (Tarragona, 1968) és catedràtic d’universitat de tecnologia electrònica i professor distingit de la Universitat Rovira i Virgili (URV). És investigador ICREA Acadèmia i dirigeix el grup de recerca en nanoelectrònica i sistemes fotònics des de 1999. Va estudiar ciències físiques a la Universitat de Barcelona (UB) i el 1997 va defensar la tesi al Departament d’Enginyeria Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Va ser professor titular d’escola universitària (1992-2000) i professor titular d’universitat (2000-2009). Va desenvolupar el càrrec de primer director del programa de doctorat en Enginyeria Electrònica (2001-2006), director del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica (2006-2014) i vicerector de Personal Docent i Investigador (2016-2018) de la URV.
+++
Fotografia: Lluís Francesc Marsal. Gencat ©.