Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

MWC / 4YFN: Comença avui a Barcelona el Mobile World Congress i el 4YFN amb una participació catalana que creix més d’un 8% aquest 2024

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Un total de 360 empreses catalanes participaran aquest any al MWC i al 4YFN, l’esdeveniment tecnològic més important del món, que se celebra a partir d’avui a la Fira de Barcelona Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat.

Aquesta xifra representa un 8,1% més que l’edició de 2023, i és la més alta de la sèrie històrica. En concret, 69 empreses, centres tecnològics i entitats catalanes comptaran amb un estand al MWC i 291, al 4YFN, que enguany celebra la seva 10ª edició.

La Generalitat de Catalunya acollirà els estands de 107 empreses, centres tecnològics, entitats i startups en els espais que promou al MWC i 4YFN d’enguany, un 2% més que en l’edició anterior. D’aquestes, 45 estaran ubicades a l’estand Catalonia al MWC que impulsa el Govern a través de la Secretaria de Polítiques Digitals i ACCIÓ. En aquest estand també hi tindrà cabuda una entitat, la Digital Catalonia Alliance (DCA), que aglutina i dona servei a més de 550 empreses i agents de l’ecosistema de les tecnologies digitals avançades (TDA).

A l’espai del 4YFN, de les 61 empreses emergents que hi participaran a través del Govern, 37 ho faran a l’estand Catalonia i altres espais que gestiona ACCIÓ; 12 ho faran per mitjà del BioCat en el marc del Catalonia Healt Innovation Ecosystem Pavilion; i 12 més ho faran acompanyades per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i estaran ubicades a l’estand Catalan Arts.

L’objectiu de promoure la presència d’aquestes empreses al MWC i al 4YFN és que coneguin potencials nous socis i clients, inversors locals i estrangers, guanyar visibilitat i obrir nous mercats internacionals.

La supercomputació com mai no s’ha vist, a l’estand Catalonia del MWC

Amb el lema ‘Catalunya: modelant el futur amb la supercomputació’, l’espai de demostració de l’estand Catalonia al MWC oferirà una singular proposta, de caràcter humanístic, que contrasta amb l’entorn hipertecnològic del congrés.

La demo utilitza la metàfora del gra de sorra per explicar la importància i el poder transformador de la supercomputació per donar resposta als grans reptes globals i construir una societat del futur més humana i sostenible.

La proposta vol projectar el lideratge de Catalunya com a hub tecnològic i l’aposta per esdevenir un referent mundial en l’àmbit de la supercomputació, amb l’impuls del Govern de la Generalitat, el coneixement del major centre de supercomputació d’Europa, el Barcelona Supercomputing Center (BSC), i la potència del superordinador MareNostrum 5 com a pedra angular.

A través d’un recorregut per tres instal·lacions pixel free (sense pantalles) en les quals la sorra i les pedres són protagonistes, la demo convida a descobrir el passat, el present i el futur de la supercomputació i el seu impacte en la resolució de reptes estratègics en els àmbits de les ciències de la terra i de la vida, de la sobirania tecnològica i de la presència de totes les llengües en l’era digital, entre d’altres.

La demo ‘Catalunya: modelant el futur amb la supercomputació’ s’inaugurarà oficialment a l’estand Catalonia el primer dia del MWC i s’hi podrà accedir lliurement al llarg dels quatre dies del congrés, del 26 al 29 de febrer. Personal del BSC acompanyarà els visitants en l’experiència i adreçarà aquells que requereixin més informació a l’espai del BSC a l’estand de la Generalitat (booth 21), on podran conèixer algunes de les tecnologies més avançades que està desenvolupant en diferents àmbits com el dels superconductors, la salut, les tecnologies del llenguatge o els serveis climàtics.

A banda dels estands de les empreses i de la demo sobre el poder de la supercomputació, l’estand Catalonia de la Generalitat al MWC tindrà un espai dedicat a la difusió de la campanya institucional ‘Catalunya ens connecta’, del Departament de la Presidència, i acollirà també un simulador de la Copa Amèrica i una experiència de realitat virtual de Turisme Catalunya lligada a aquest esdeveniment.

Pel que fa a l’estand Catalonia de la Generalitat al 4YFN, enguany l’espai s’ha dissenyat per ser un punt de trobada entre l’ecosistema d’empreses emergents, tant les que participen en el congrés gràcies al Govern, com les que no. A l’estand, cinc empreses emergents oferiran experiències interactives als visitants per presentar els seus projectes i captar possibles nous socis o clients.

La importància del MWC per al teixit empresarial català

Des de la primera edició del MWC a Catalunya, l’any 2006, la Generalitat ha facilitat la participació de 408 empreses i centres tecnològics catalans a l’esdeveniment. Pel que fa al 4YFN, 183 startups han participat del congrés i hi han presentat el seu projecte de negoci des de 2015.

En el marc del MWC, ACCIÓ organitza l’Open Innovation Challenge, un conjunt de trobades on grans companyies catalanes i internacionals plantegen reptes tecnològics perquè les empreses emergents catalanes proposin la solució més innovadora. D’aquesta manera, l’objectiu és connectar les empreses emergents amb el teixit empresarial més consolidat.

Enguany, hi participen 45 corporacions (25 són estrangeres), com Astrazeneca, ACCIONA, Fujitsu, LG, Rabobank, Samsung, Turkish Airlines o Volkswagen, entre d’altres, i plantegen una vuitantena de reptes tecnològics. Segons càlculs d’ACCIÓ, es preveu que durant el congrés se celebrin al voltant de 1.000 reunions entre companyies, startups i proveïdores de solucions.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere