Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Pompeu Fabra participa en el 4YFN amb 10 projectes d’empresa innovadors

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El 26 i 27 de febrer, la UPF estarà present al 4YFN, la fira d’empreses emergents del Mobile World Congress, amb 10 projectes emprenedors vinculats a la Universitat. Des de solucions digitals innovadores per a l’àmbit cultural i el periodisme fins a tecnologies mèdiques disruptives que poden generar un impacte molt positiu en la salut humana.

La Universitat Pompeu Fabra participarà en la desena edició del 4 Years From Now (4YFN), l’espai dedicat a la inversió i a les empreses emergents del Mobile World Congress (MWC) que tindrà lloc del 26 al 29 de febrer al pavelló 8.1 de la Fira Gran Via de Barcelona. Aquesta fira, que enguany celebra el seu 10è aniversari, s’ha posicionat com un esdeveniment de referència per a l’ecosistema emprenedor nacional i internacional, on start-ups, inversors, corporacions i emprenedors interaccionen per donar-se a conèixer en un escenari global i establir connexions.

La UPF disposarà d’un estand, el 8.1C22A, que acollirà a deu iniciatives emprenedores rellevants impulsades per membres de la comunitat universitària. Els deu projectes seleccionats representen la diversitat i el talent de la comunitat universitària, abordant desafiaments i oportunitats en àrees que van des del periodisme a l’enginyeria biomèdica, passant pel món del cinema i la música, i tots tenen en comú un potent vessant tecnològic, amb elevada presència d’intel·ligència artificial en les seves solucions. La presència de la UPF al 4YFN dona visibilitat al caràcter compromès de la Universitat amb la investigació, la innovació i la transferència del coneixement.

Sis start-ups nascudes en programes de foment de l’emprenedoria de la Universitat

 • The Histstart-up participant del programa Explorer i del programa “En residència” de l’Àrea Tallers, liderada per Paloma Rodiles, alumni de Periodisme i Humanitats, que ha desenvolupat una plataforma de streaming per a periodistes freelance, on poden crear continguts en format vídeo, validats per IA i blockchain, per evitar la producció de fake-news
   
 • Infinitpixelstart-up participant del programa Start-UPFlama i del programa “En residència” de l’Àrea Tallers, liderada per Nil Soler, estudiant de Management, que ha creat una plataforma innovadora amb tecnologia blockchain que permet transformar records i emocions en actius digitals. 
   
 • RelAI Emotionsstart-up liderada per Aaron Fernández, alumni d’ADE, que ofereix a les empreses insights emocionals d’empleats i clients a través de IA, per tal de millorar la productivitat i satisfacció laboral evitant la fuga de talent.  
   
 • Sportdingstart-up participant del programa Start-UPFlama, liderada per Marc Clotet, alumni d’ADE, que ha desenvolupat una plataforma en línia per gestionar comunitats digitals d’aficionats de clubs de futbol.
   
 • Muse Scene Labstart-up liderada per Luis Parra, alumne del Master in Financial Markets, que ha creat una plataforma d’aprenentatge immersiu que permet als músics practicar i interactuar amb orquestres o bandes virtuals utilitzant Realitat Virtual, Realitat Estesa i Realitat Augmentada amb diferents dispositius com a cascos de RV, tauletes o ordinadors.
   
 • Artefacto Filmsstart-up participant en el programa “En residència” de l’Àrea Tallers, liderada per Anna Giralt, alumna del Màster d’Investigació en Comunicació, que ofereix un laboratori de recerca aplicada que, a través d’un enfocament experimental i interdisciplinari, genera noves metodologies i eines computacionals per a la creació cinematogràfica. 
   

Una spin-off i tres projectes en vies de constitució com a empresa

 • Virtest: projecte liderat per Jordi Mill, del Grup de recerca Physense, de la unitat de recerca BCN Med Tech del DTIC, que ha desenvolupat una plataforma web per assistir els metges en la planificació quirúrgica de tancament d’orelleta esquerra del cor ajudant-los a trobar la configuració òptima del dispositiu per a una intervenció amb èxit. 
   
 • SimOSpine: projecte liderat per Jérôme Bernard Noailly, cap de l’àrea de recerca Biomechanics and Mechanobiology (BMMB) del BCN Med Tech, del DTIC que ha desenvolupat un software mèdic per prevenir les complicacions mecàniques en les cirurgies correctives de la columna vertebral. 
   
 • Synflora: projecte liderat per Nastassia Knöedlseder del Grup de recerca en Biologia Sintètica Translacional (SYNBIO) del MELIS​​, que ha desenvolupat una plataforma que utilitza la biotecnologia per millorar les condicions de la pell. 
   
 • NoctuRNA Therapeuticsspin-off liderada per Miriam Corredor, del Grup de Recerca en Virologia Molecular, del MELIS, que ha creat una innovadora plataforma de fàrmacs basada en ARNs circulars artificials (circRNAs) que permet la generació de noves molècules antivirals per fer front a un gran nombre de malalties infeccioses causades per virus d’ARN.

Els equips dels projectes estaran disponibles a l’estand per a demos, trobades i reunions sobre possibles col·laboracions. El dilluns 26 de febrer a les 12h, Laia de Nadal, rectora de la Universitat, i Pere Duran, director del 4YFN i alumni del grau d’Economia de la UPF, visitaran l’estand de la UPF per conèixer de prop les deu iniciatives.

Potent programa d’activitats per commemorar el 10è aniversari 

Aquest any, la fira ofereix un ampli programa d’activitats i esdeveniments per celebrar una dècada d’innovació. Destaquem el nou espai: University & Spin-off Hub, un espai per a la innovació acadèmica que té per objectiu reconèixer el paper fonamental de les universitats i els centres de recerca en l’impuls de noves idees i invencions, i mostrar el seu impacte al panorama empresarial. 

Dins d’aquest programa, la UPF hi tindrà la següent presència:

Pitch Artefacto
27 de febrer, de 17:00 a 18:00 
Pitching Point, Hall 8.1

Fostering ethical business through cutting edge research
Amb Ricardo Baeza-Yates, catedràtic del DTIC
27 de febrer, de 17:15 a 17:35
Agora Stage, Hall 8.0 – 4YFN & Partner Theatres

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere