Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

País Valencià: La Conselleria de Justícia i Interior ha promogut la formació de 54.753 persones com a expertes en l’ÚS D’ARTICLES PIROTÈCNICS

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S’han subscrit 49 convenis de col·laboració amb ajuntaments del País Valencià per impartir un total de 1.453 cursos

L’objecte de la formació és la preparació i el bon ús dels artificis pirotècnics que s’utilitzin en les despertades, passejades, correfocs i cordades

La Conselleria de Justícia i Interior del Govern Valencià ha promogut la formació d’un total de 54.753 persones en l’ús d’articles pirotècnics a través dels cursos de Consumidors Reconeguts com a Experts (CRE) articulats per mitjà de 49 convenis de col·laboració amb ajuntaments que s’han interessat convertir-se en entitats formadores.

Aquesta formació, que s’està desenvolupant des de fa dotze anys, té com a objectiu la preparació i bon ús dels artificis pirotècnics que s’utilitzin en les manifestacions festives celebrades al País Valencià en què s’utilitzen artificis de pirotècnia com les “despertades, passejades, correfocs i cordades”.

El curs també va dirigit i orientat a la conscienciació ciutadana dels possibles riscos que es poden derivar d’una utilització inadequada dels productes pirotècnics. A més, també pretén la prevenció, articulació i divulgació dels protocols d’actuació en cas d’accident durant la celebració de festivitats religioses, culturals i tradicionals als municipis de les tres províncies de la Comunitat.

Fins avui, a través dels 49 convenis subscrits s’han impartit 1.453 cursos de formació on un total de 54.753 persones han obtingut la certificació acreditativa com a Consumidors Reconeguts Experts (CRE), 5.290 a Alacant; 1.155 a Castelló i 48.308 a València.

La Conselleria de Justícia i Interior és l’encarregada de desenvolupar les funcions de control i supervisió sobre el temari, exàmens, assistència d’alumnes als cursos i qualsevol altra qüestió que consideri necessària per a la correcta aplicació de la normativa vigent sobre la matèria. A més a més, s’encarrega de l’expedició del certificat acreditatiu de la formació rebuda.

El text legal en què es regula aquesta formació i certificació és l’Ordre conjunta 1/2012, de 18 de gener, de les conselleries de Turisme, Cultura i Esport i de Governació, on queda indicat que les manifestacions festives amb ús d’artificis pirotècnics a què es refereix l’esmentada ordre són les especificades a l’article 5 del Decret 19/2011, de 4 de març, del Consell: cordà, passejà, correfoc, despertà i qualsevol altra modalitat tradicional equivalent a aquestes.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere