Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’inLab FIB de la Universitat Politècnica de Catalunya i els Mossos d’Esquadra presenten, al Mobile World Congress, una eina d’assistència basada en IA per a la resposta policial d’incidents

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’inLab FIB, el laboratori d’innovació i recerca de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) de la UPC, en col·laboració amb la Policia de la Generalitat de Catalunya – Mossos d’Esquadra, ha desenvolupat la prova de concepte d’una eina d’assistència per a la resposta policial dels incidents quotidians basada en la intel·ligència artificial. L’eina es presenta al Mobile World Congress (MWC) 2024, del 26 al 29 de febrer.

El setembre del 2023, la UPC i els Mossos d’Esquadra van signar un acord per dur a terme conjuntament projectes de recerca i innovació científica i tecnològica, a través de l’inLab FIB en àmbits com la ciència de les dades, la mobilitat intel·ligent o la ciberseguretat. La Policia de la Generalitat de Catalunya – Mossos d’Esquadra és la policia integral de Catalunya amb competències arreu del territori que s’ocupa de les funcions de seguretat ciutadana, policia administrativa, policia judicial, intervenció, i policia de proximitat.

En el marc de l’acord, l’inLab FIB ha desenvolupat en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra la prova de concepte d’una eina d’assistència per a la resposta policial dels incidents quotidians basada en la intel·ligència artificial. Aquesta eina es presenta a l’estand 6A50 de la Policia de la Generalitat, situat al vestíbul 6 del MWC 2024,

La prova de concepte desenvolupada aporta un sistema d’intel·ligència artificial per a l’assignació dinàmica de rutes als vehicles policials i per a la cobertura en temps real d’incidències atenent a una planificació real i programada de punts d’interès policial amb l’objectiu de complir el temps de resposta previst a la carta de serveis de la Policia de la Generalitat de Catalunya – Mossos d’Esquadra. 

El resultat d’aquesta prova de concepte és una planificació automàtica de rutes per a cada vehicle policial i en funció de cada incident, que pot ser controlada directament pel cap de sala. El sistema incorpora una eina d’ajuda a la gestió d’incidències que permet recalcular dinàmicament i automàtica les noves rutes resultants de les necessitats derivades de la cobertura d’aquestes incidències. La solució aporta també una visualització 3D de les rutes i dels vehicles implicats.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere