Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat Abat Oliba CEU / Associació Equip Europa : La “II Olimpíada sobre la UE” proposa un assaig sobre la pregunta “Per què és important votar en les eleccions europees?” (2 de març)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquest pròxim dissabte, 2 de març, la Universitat Abat Oliba CEU acull la fase territorial catalana de les II Olimpíades sobre la Unió Europea. Es tracta d’una iniciativa de l’associació estatal Equip Europa en la qual es convoca a escolars a reflexionar sobre qüestions d’importància per a la UE. En aquest cas, hauran de presentar un assaig que de resposta a la següent pregunta: Per què és important votar en les eleccions europees?

L’Olimpíada començarà a les 10.00 h. Després del discurs de benvinguda del catedràtic Jean Monnet de la Universitat Abat Oliba CEU, Juan Corona, tindran lloc dues ponències introductòries. La ponència especial (10.15 h) serà a càrrec de la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de Generalitat, Núria Valls. L’altra ponència serà a càrrec de l’especialista en qüestions comunitàries, Miguel Ángel Medina.

Entre les 11.00 i les 12.30 h, els equips participants tindran temps per a la redacció de l’assaig sobre la UE. Les propostes seran avaluades per un tribunal, en el nom del qual prendrà la paraula el exsenador Jordi Xuclà. La resta de membres del tribunal són Joaquim Millán, director d’EUROLOCAL; Francisco Villacampa, professor de Dret Internacional i vicedegà de la Facultat de Dret i Empresa; Francesc Almendros, portaveu d’Equip Europa Catalunya; i Joan Miró, professor de la Universitat Pompeu Fabra.

L’equip guanyador obtindrà el dret a participar en la Fase Final, que se celebrarà del 19 al 21 d’abril a Salamanca. La fase territorial catalana s’organitza amb la col·laboració de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Equip Europa és una associació de joves europeistes ‘apartidista’ creada en 2019 arran de la campanya #EstaVezVoto de les eleccions al Parlament Europeu.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere