Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El ple municipal de l’Hospitalet de Llobregat denuncia la situació d’emergència educacional a les escoles de la ciutat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La comunitat eductiva demana la construcció de nous centres per fer front a la massificació de les aules

El ple municipal de l’Hospitalet de Llobregat ha donat suport unànime a la moció que demanava atendre la situació d’emergència educacional que es dona a les escoles de la ciutat presentada per PSC, ERC+EUiA i l’HECP-C a instàncies de CCOO. El text recorda que des de fa tres cursos la comunitat educativa denuncia la massificació en moltes aules de la ciutat, amb les d’infantil i primària, amb 22 i 25 alumnes per classe de mitjana, per sobre de la ràtio de la resta del país. És al nord de la ciutat, on hi ha més centres d’alta complexitat, on més es pateix aquesta saturació. Segons la moció, aquesta situació ha obligat a molts centres a crear grups nous —24 de primària i 5 de secundària— reduint la qualitat de l’educació.

Segons la moció, la solució a aquesta situació requereix mesures estructurals, com ara finançar adequadament l’educació amb l’equivalent al 6% del PIB i la reserva de solars per a la construcció de nous centres que calguin per donar resposta a aquesta demanda creixent i per acabar amb les construccions provisionals existents a la ciutat.

Mentre aquestes no es duen a terme, el text demana al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat que de manera temporal flexibilitzin els criteris mínims que han de complir els solars destinats a la construcció de nous centres educatius a L’Hospitalet i a l’ajuntament que acompleixi les actuacions de planejament urbanístic necessàries per disposar en el futur dels solars amb una superfície que respecti els estàndards mínims de qualitat.

El text també demana a l’executiu català que doti els centres educatius de la ciutat dels recursos necessaris per atendre la situació d’emergència actual i que reprengui amb la màxima urgència les obres de substitució dels centres construïts la dècada dels 70 i inclosos al Pla d’urgència.

+++

Fotografia: Barri Santa Eulàlia de l’Hospitalet del Llobregat.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere