Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut Valencià de la Joventut publica el procediment per obtenir el Segell Europeu de Qualitat de la Informació Juvenil

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’any passat l’IVAJ va obtenir aquest Segell que reconeix els organismes que ofereixen informació veraç i imparcial en matèria de joventut

Podran sol·licitar-ho les entitats locals que compleixin els requisits que recull la Carta Europea d’Informació Juvenil

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha publicat al DOGV d’aquest dilluns els criteris i els requisits necessaris que hauran de complir les entitats locals que vulguin obtenir el Segell Europeu de Qualitat de la Informació Juvenil.

Cal recordar que l’any passat l’IVAJ va obtenir el Segell Europeu de Qualitat de la Informació Juvenil de l’Agència Europea d’Informació i Assessorament per a la Joventut (ERYICA), reconeixent-lo com un organisme que es caracteritza per oferir una informació “veraç i imparcial” a aquest àmbit.

Aquest segell està dissenyat i implementat per ai amb les persones joves i vinculat a un conjunt de criteris, mecanismes i eines d’avaluació de la qualitat, que garanteix que aquelles entitats públiques o organismes que el reben estan oferint una informació fiable que no requereix una confirmació posterior per part de qui la rebi.

L’obtenció d’aquest segell no suposa tan sols el reconeixement de la qualitat de la informació, sinó que també permet a l’IVAJ atorgar-lo a les entitats titulars de Serveis d’Informació Juvenil de la Comunitat Valenciana que compleixin els requisits de qualitat que recull la Carta Europea d’Informació Juvenil.

Requisits

Segons publica el DOGV, podran sol·licitar el Segell de Qualitat de la Informació Juvenil les entitats locals que disposen d’un Servei d’Informació inscrit al Cens de la Xarxa d’Informació Juvenil de la Comunitat Valenciana, com a mínim, un any abans de la data de presentació de la sol·licitud.

En segon lloc, hauran d’haver signat la Carta Europea d’Informació Juvenil amb el compromís de respectar els principis que s’hi recullin.

Finalment, realitzaran un procediment d’autoavaluació de la informació que es facilita a les persones joves i un procés d’avaluació externa per un grup de joves que valoraran aspectes relacionats amb la qualitat de la informació, la utilitat i la comprensió, entre altres qüestions.

Informació fiable i de qualitat

L’objectiu d’aquest reconeixement és oferir a les persones joves informació fiable que els ajudi en la presa de decisions a què s’enfronten a les seves vides i els faciliti l’autonomia, la capacitat de pensar críticament i la participació activa en la societat.

En aquest context, el 2018 ERYICA va crear aquest segell de qualitat com a símbol visible per afrontar la sobrecàrrega d’informació a què s’enfronten els joves i reconèixer la qualitat de la informació i la fiabilitat de la font que la proporciona, garantint que sigui objectiva i imparcial.

Quan una organització rep l’etiqueta, pot etiquetar els diferents productes i serveis d’informació juvenil que ofereix.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere