Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El 8M avui de les dones PALESTINES

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Parts a tendes de campanya; avortaments espontanis i cesàries sense anestèsia; nadons prematurs, morint de desnutrició o de fred; infeccions, pits que no donen llet, petits traumatitzats, cap lloc on trobar una compresa… després de gairebé cinc mesos de bombardejos d’Israel, les dones a Gaza pateixen una doble condemna, com a gazatíes i com a dones. Un milió i mig de persones desplaçades per la guerra s’amunteguen en campaments al sud de la Franja.

La situació és límit per a tota la població. Però com en tantes altres ocasions, la pitjor part se l’emporten les dones. Dècades d’ocupació, apartheid i bloqueig que se sumen a l’opressió estructural, sistèmica a què s’enfronten dones de tot el món.

Aquest 8 de Març també s’ha de posar el focus reivindicatiu a les dones palestines i com fer front a aquestes múltiples opressions de la guerra, que se sumen a les pràctiques maritals islàmiques amb conductes de manca de drets de les dones.

+++

Fotografia: De l’obra de teatre “Fadwa”, una obra que sorgeix de la proposta de l’Associació Catalana per la Pau dins de la campanya “Palestina Batega”, en solidaritat amb els territoris ocupats.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere