Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Formació Professional: Més de mil estudiants inscrits a “24 Hores Innovació BCN CaixaBank Dualiza” el gran envit per a respondre reptes formulats per empreses reals

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

24 empreses i més de 70 centres educatius de tota Catalunya, del País Valencià i fins i tot un d’Holanda participaran el pròxim 21 i 22 de març en el “24H Innovació BCN CaixaBank Dualiza

Per a la present edició han confirmat la seva assistència empreses de la talla d’Aiguës de Barcelona, Ametller Damm, Bon Area, Cellnex, DSV, Eurecat, FGC, Hospital Clínic, Imagin, Intermon Oxfam, NTT Data, Sopra Steria i TMB, entre altres.

Més de mil persones s’han inscrit per a participar el pròxim 21-22 de març en el “24 hores BCN d’Innovació CaixaBank Dualiza” que se celebrarà en el Disseny Hub Barcelona, organitzat pel Departament d´Educació de la Generalitat de Catalunya i CaixaBank Dualiza.

Serà la cinquena edició d’un esdeveniment pel qual han passat més de quatre mil persones amb l’objectiu de mostrar la capacitat dels estudiants de Formació Professional per a respondre a reptes de primer nivell plantejats per empreses implantades a Catalunya, i fer-ho amb la proposició de solucions que en moltes ocasions acaben per implementar-se de forma real en les pròpies empreses participants.

24 empreses i més de 70 centres educatius de tota Catalunya, del País Valencià i fins i tot un d’Holanda han tancat la seva participació per aquest any.

Tots els seus estudiants, que podran relatar la seva experiència en xarxes sota el hashtag #24InnovaBCN, es dividiran en dues modalitats:

-Una opció presencial, que es realitzarà en el Disseny Hub Barcelona, on es formaran 24 equips multidisciplinaris que treballaran durant 24 hores. Més de 200 persones formaran part d’aquesta experiència, entre els quals figuren professors designats per a dinamitzar les tasques.

-L’altra opció, denominada School Hub, permetrà convertir els mateixos centres educatius en una gran xarxa de centres d’innovació que treballaran des de les seves pròpies instal·lacions els mateixos reptes plantejats, però a distància. Aquesta opció facilitarà la creació de més de cent equips entre els quals es distribuiran uns 750 estudiants, secundats per 200 docents.

Els reptes seran plantejats per les pròpies empreses

Per a la present edició han confirmat la seva assistència Aiguës de Barcelona, Ametller Damm, Bon Area, Cellnex, DSV, Eurecat, FGC, Hospital Clínic, Imagin, Intermon Oxfam, NTT Data, Sopra Steria i TMB, entre altres.

Cadascuna plantejarà un desafiament que permeti optimitzar els processos de producció, o abordar diferents enfocaments de problemàtiques als quals s’enfronten diàriament, però per a les quals no han trobat una solució adequada.

La innovació impulsada pels estudiants de la Formació Professional ha permès que moltes de les solucions plantejades en aquestes 24 hores d’innovació hagin estat implementades per les pròpies empreses.

Un exemple destacat és l’acció que es va dur a terme en el passadís subterrani de connexió del metro de Barcelona amb Passeig de Gràcia, on els estudiants van proposar instal·lar una fotografia gegant que englobés totes les imatges dels edificis del passeig, convertint així el recorregut llarg i monòton en una experiència visual més agradable. 

D’altra banda, Aigües de Barcelona va incorporar el sistema ideat durant l’esdeveniment per a optimitzar la càrrega i descàrrega de bidons pesats en les furgonetes de servei, millorant així l’eficiència i la seguretat en les operacions diàries. 

Els equips guanyadors, en modalitat presencial i en el School Hub, obtindran accessos a campaments d’innovació durant tres dies, mentre que el centre escolar més involucrat en la participació s’emportarà 1.000 euros.

CaixaBank Dualiza

CaixaBank Dualiza és el compromís de la Fundació per la Formació Dual CaixaBank amb la promoció i la difusió de la Formació Professional, així com del paper fonamental que aquesta modalitat formativa ha de jugar en el futur de la nostra societat.

Només a través de més formació es pot aconseguir una societat més cohesionada en la qual es redueixin les desigualtats. 

Per a això, CaixaBank Dualiza dona suport a les demandes dels docents i dels centres educatius i treballa amb empreses per a la capacitació dels futurs professionals i la millora de la seva ocupabilitat. Des del seu inici, tota la seva activitat ha beneficiat a gairebé 35.000 estudiants, 3.700 empreses i 2.500 centres educatius.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere